Creier de miel, preparat în stil măcelăresc

Din categoria rețetelor mai puțin obișnuite, care se adresează celor ce îndrăgesc preparatele de bază de organe de miel, aceasta vă oferă o alternativă de a prepara creierul mielului cumparat pentru masa de Paște, pe care ati ales să nu îl folosiți pentru ciorbă. Evident, rețeta poate fi adaptată, folosind creier de vițel sau porc.
Este ușor de preparat și obțineți 2 porții sau un antreu pentru mai multe persoane, dacă serviți preparatul pe felii de pâine prăjită.


Ingrediente: 1 praz (partea albă), 1/2 ardei roșu, 1 roșie medie, 2 ouă, 1 creier miel, pătrunjel verde, 2 linguri ulei vegetal, 1 cubuleț de unt, sare, piper alb.
Mod de preparare: se taie felii subțiri prazul, cuburi ardeiul, roșia se decojește și se taie cubulețe. Într-o tigaie se călește prazul, ardeiul, apoi roșia. Într-o altă tigaie se pune creierul la prăjit (la foc încet) cu puțin unt și un praf de piper alb.
Se întoarce cu grijă, când este gata se pune peste legumele călite, se adaugă ouăle bătute cu puțină sare și se amestecă ușor, pentru a se păstra bulgări de creier. După 2  min. se presară pătrunjel verde tocat (din abundență) și este gata pentru servire.

 

 

Leave a Reply