În cei 12 ani de prezență în mediul online, Libris.ro a vândut aproape 14 milioane de cărți celor peste 2 milioane de clienți din întreaga țară.
„Acum 12 ani provocarea majoră cu care ne confruntam în ecommerce era să creștem încrederea publicului față de acest mediu de vânzare. Astăzi, misiunea noastră este să creăm experiențe autentice, astfel încât fiecare comandă plasată să aducă bucurie și să creeze o interacțiune plăcută”, explică Laura Țeposu, CEO și co-fondator Libris.ro.
De-a lungul timpului, compania a construit proiecte cu scopul de a apropia cititorii de autori, precum „Autorul Lunii”, parte a unui amplu demers de susținere a scriitorilor români. În această perioadă, peste 20.000 volume cu autograf au ajuns la cititori.
În 2014, compania s-a alăturat Organizației “Salvați Copiii” în proiectul de reducere a mortalității infantile în România, iar valoarea totală a sumei donate de Libris.ro și clienții săi se ridică la 500.000 euro.
În 2017, a fost demarată campania „Respect Yourself – Oferă-ți timp pentru lectură”, din dorința de a încuraja lectura în rândul publicului tânăr și copiilor.
„De la an la an, vedem un interes tot mai mare din partea cititorilor tineri, care caută atât cărți de dezvoltare personală, cât și titluri actuale. Am putea spune că așteaptă aparițiile noi, cărțile cu buzz, dar și cărțile cu autograf. De asemenea, numărul volumelor alese în faza de precomandă crește constant, fiind un semnal că cititorul român este informat și avid să consume bestsellere locale sau internaționale”, precizează Laura Țeposu.
Anul acesta s-a desfășurat online evenimentul cultural LibFest, în timpul căruia au avut loc peste 130 lansări de cărți și dialoguri între autori și iubitori de carte, care au totalizat peste 1 milion de vizualizări, de-a lungul a 100 de ore de maraton cultural.
Media de vârstă a celor care fac comenzi la librăria online Libris.ro a scăzut constant. În ultimul an vânzările pe segmentul de vârstă 18-25 de ani au crescut cu 36%, iar cel mai stabil segment de cititori este cel de 25-34 ani.
Tinerii nu sunt singurii care se îndreaptă către lectură, ci, odată cu creșterea popularității comerțului online, și vârstnicii comandă tot mai multe cărți online. Astfel, creșterea pe segmentul de vârstă 60+ a fost anul trecut de 60%.
„Părinții cumpără acum mai multe cărți pentru copii. Dincolo de lecturile din programa școlară, investesc în biblioteci pentru cei mici. Este o tendință extraordinară, iar faptul că le dăm celor mici șansa să crească înconjurați de cărți este probabil cel mai important mod în care putem ajuta generația viitoare să aibă un viitor mai luminos”, mai spune Laura Țeposu.