VINARTE a lansat vinoteca istorică de 600.000 €, cu degustarea legendarului Cabernet Sauvignon “Soare” 1999

SOARE 1999, regele vinurilor roșii, a fost degustat la lansarea vinotecii istorice VINARTE de la Sâmburești, de către profesioniști și pasionați. În prezența oenologului, cu ocazia lansării pe piață a sticlelor din vinoteca a cărei valoare totală e estimată la 600.000 de euro, VINARTE a lansat campania #SuntCabernet. Bolovanu. 

Într-o zi de octombrie perfectă, scăldată în soare, am pășit în via în care ia naștere legendarul vin Cabernet Sauvignon de la Castel Bolovanu (Sâmburești, Olt). 
Printre primele cuvinte, pe care le-am auzit de la specialiștii în vinificație de la fața locului, a fost fraza: “vinul cel mai greu de făcut este cel roșu, sec!”. 
Am constatat apoi că este ca un fel de mantră, la care probabil se apelează ori de câte ori trebuie pus interesul suprem al obținerii licorii perfecte, dincolo de țintele financiare, aspirațiile profesionale sau viața personală. Ca în orice artă, și aici e nevoie de sacrificii, pentru că sănătatea strugurelui este primordială. 

Eforturi încununate de succes, pentru că vinul roșu sec, produs la Castel Bolovanu, a primit recent o nouă și prestigioasă confirmare internațională pentru calitate și de longevitate: publicația Wine Advocate Robert Parker a acordat 93 de puncte pentru Soare 2017 (o premieră pentru un vin din România) și un interval estimativ de consum până în 2037; în același timp, UniQ, un vin din Cabernet Sauvignon 2013, Merlot 2016 și Negru de Drăgășani 2017, a obținut 92 puncte și un interval de consum până în 2033. Și alte vinuri Vinarte au primit punctaje onorante cu acest prilej, ca și în trecut.

 

Lansarea vinotecii – care va fi disponibilă exclusiv prin comenzi directe pe site-ul cramei, www.vinarte.ro – coincide cu lansarea campaniei #SuntCabernet. Bolovanu pentru promovarea soiului care se identifică perfect cu parcursul cramei, de la înființare și până în prezent – acela de creator al categoriei de vinuri superpremium din România. #SuntCabernet. Bolovanu își propune să coaguleze o comunitate de gusturi în jurul acestui soi care dă an de an rezultate excepționale la Castel Bolovanu.

 

Vânzarea sticlelor din vinoteca cu o valoare totală estimată la 600.000 de euro, este  una personalizată și cu garanții – fiecare cumpărător primind la livrare o scrisoare de autenticitate și conformitate, după ce loturile au fost în prealabil verificate de specialiștii cramei, retoaletate, redopuite și completate cu vin din aceiași ani, acolo unde a fost cazul.

 

VINARTE este unul dintre primii producători de vin din România cu capital privat străin, operând în prezent două crame cu tehnologie modernă și două plantații de viță-de-vie în Oltenia: aproximativ 160 de hectare la Stârmina (Mehedinți) și alte 50 de hectare la Sâmburești (Olt). Mărcile devenite clasicede la VINARTE – Soare, Prince Mircea, Castel Bolovanu, Sirena Dunării – constituie și în prezent vârful unei piramide de vinuri expresive și gustoase, destinate tuturor categoriilor de consumatori. Ele se ridică pe o fundație solidă care depășește nivelul asset-urilor fizice – și anume pe filosofia de a reda cât mai fidel spiritul locurilor și soiurilor de origine pe înțelesul oricărei generații: Nedeea, Domeniile Vinarte, Castel Stârmina sau modernele Avenue, UniQ și MagiQ.

 

One comment

Leave a Reply