Rosé Celést Brut 2019, primul spumant rosé al cramei Villa Vinèa

Villa Vinèa a lansat Rosé Celést Brut 2019, primul spumant rosé al cramei transilvănene. Vinul realizat integral din struguri Pinot Noir, se alătură în gamă celebrului Cuvée Celést, spumantul care a primit, de-a lungul timpului, o serie de recunoașteri din partea oenologilor, printre acestea numărându-se și o medalie de argint în cadrul International Wine Contest Bucharest 2020.

Răspunzând  tendințelor pieței, în care consumatorii sunt tot mai deschiși să descopere spumante rosé, Rosé Celést Brut 2019 se adresează unui segment de piață tânăr, dinamic.

Pe fondul creșterii constante a aprecierii pentru spumantul cramei, am decis să dezvoltăm gama, creând Rosé Celést Brut, un vin exuberant, de calitate, care să se potrivească atât iubitorilor de experiențe gastronomice complexe, cât și celor care vor să se bucure de un rosé efervescent, menit să le deschidă papilele., declară Misi Dénes, Director de Producție și oenologul local al cramei.

Cel mai nou vin al cramei Villa Vinèa este realizat prin metoda tradițională, franțuzească, de producție a șampaniei. Fermentarea sa a avut loc în sticlă, timp de 18 luni, iar degorjarea s-a realizat în octombrie 2021.

Rosé Celést Brut 2019 aduce o explozie de fructe roşii proaspete şi crocante, dublate de o frumoasă mineralitate, specifică Târnavei Mici. Culoarea vinului este roz pal, cu irizaţii portocalii, iar perlarea este intensă şi îndelungată. Nasul este delicat, cu piersici, senzaţii de patiserie fină şi ierburi aromatice. Corpul este plin, cremos, cu o aciditate vie şi alcool bine integrat. Gustul aduce împreună cireşe de mai, căpşune şi grapefruit roz, toate integrate elegant și învelite într-un discret rest de zahăr. Postgustul lung şi plin de prospeţime lasă note de coajă de citrice, brioşă şi senzaţii amărui, rafinate. Se poate bea ca aperitiv, dar şi împreună cu salate sau fructe de mare la grătar., menționează Răzvan Avram, specialist în vinuri și fondator la platformei Paharnicul.ro.

Crama Villa Vinèa a fost fondată în 2004, în Valea Târnavelor, de către Heiner Oberrauch, proprietarul Salewa Group, care include branduri precum Oberalp, Salewa Sport, Pomoca, Wild Country etc. Cu o suprafață de 70 de hectare, pe care sunt cultivate soiuri locale și internaționale de struguri – Sauvignon Blanc, Riesling, Gewürztraminer, Pinot Noir, Merlot și Kerner -, compania produce în prezent 20 de vinuri, grupate în 3 game: Premium, Selection și Classic. Producția anuală Villa Vinèa este de aproximativ 250.000 de litri.

Rosé Celést Brut 2019 este disponibil în magazinele proprii Villa Vinèa, online, pe www.villavinea.com și în wine shopurile specializate, începând de la 55 de Lei / sticlă.

 

Leave a Reply