EasyBitez.ro transformă gătitul într-o experiență simplă și sustenabilă

Doi tineri, studenți și antreprenori, au lansat easybitez.ro, după o investiție de 5.000 de euro și șapte luni de muncă, o afacere care îmbină un stil de viață sănătos cu o abordare gourmet a meselor zilnice și pasiunea pentru gătit.

EasyBitez.ro livrează ingrediente fresh, gata cântărite și numerotate, împreună cu rețeta aferentă, astfel încât oricine să se poată bucura acasă de mese ca la restaurant. Aplicația a devenit funcțională în septembrie și înregistrează în medie 50 de comenzi/lună. Antreprenorii estimează, după primul an de funcționare, generarea a peste 200 de comenzi lunar și o cifră de afaceri de 65.000 de euro la finalul lui 2022.

Vlad Cămărășoiu (21 de ani) și Luca Oriță (20 de ani), foști colegi de liceu care în prezent studiază administrarea afacerilor în Olanda, respectiv computer science în Marea Britanie, au profitat de schimbările aduse de pandemie în comportamentul de consum al românilor și au lansat EasyBitez.ro.

„Mecanismul este extrem de simplu. Îți alegi ce vrei să mănânci dintr-o multitudine de rețete prezente pe site, pentru câte persoane vrei să fie masa, iar noi livrăm rețeta – care este concepută și testată de bucătari profesioniști – și ingredientele gata cântărite și numerotate în ordinea folosirii lor. Optimizăm astfel timpul de preparare și evităm risipa alimentară, totul fiind pregătit exact pentru numărul de persoane indicat de tine. Fără timp pierdut căutând rețeta perfectă, fără drumuri la supermarket, fără cântărit ingrediente”, a precizat Vlad Cămărășoiu, co-fondator EasyBitez.ro.

Pachetele disponibile sunt de tip Single sau Family și destinate pentru 2, 4 sau 7 zile. Livrările se pot face, momentan doar în București, în fiecare marți sau sâmbătă, iar opțiunile includ și rețete vegetariene. Toate sunt împărțite pe timp de preparare, iar gradul de dificultate este ușor-mediu, astfel încât rețetele să fie accesibile oricărei categorii de clienți, indiferent de experiența acestora în bucătărie.

„Având în vedere contextul actual, clientul nostru este o persoană care pune preț pe calitatea timpului său liber, își dorește să evite deplasările și aglomerația inutilă. Experiența gătitului și faptul că știi exact ce ingrediente folosești, este ceea ce ne diferențiază față de orice altă soluție de pe piață. Food delivery-ul și casual dining-ul rămân parte din viața de zi cu zi, dar noi oferim și o modalitate de a petrece timpul liber într-un mod plăcut, având ca obiectiv și un stil de viață sănătos și sustenabil, ce evită risipa”, a mai precizat Vlad Cămărășoiu.

Cea mai aglomerată zi până în prezent este sâmbăta, iar cel mai comandat este pachetul Family Box pentru 4 zile, adică 16 porții. Rețeta cea mai populară este Poke Bowl, un preparat cu influențe hawaiiene. În medie, clienții plasează două comenzi/lună, iar valoarea medie a  acestora este de 250 – 300 de lei.

Antreprenorii își doresc să extindă proiectul la nivel național, atrăgând pentru acest pas o investiție ce poate sprijini dezvoltarea sistemului logistic. 

Leave a Reply