Vegis.ro, magazin online preferat de cei ce doresc să trăiască sănătos

După zece ani de la lansarea sa, magazinul online cu sediul în Brașov  Vegis.ro a devenit unul dintre liderii pieței românești a produselor naturale și organice.

În prima sa decadă de existență, vegis.ro a avut peste 320.000 de clienți, a primit 680.000 de comenzi și a vândut 5 milioane de produse iar portofoliul a crescut de la 600 de produse în 2012, la peste 10.000 în 2022.

În acești zece ani, piața locală a produselor eco a trecut de la „inaccesibil” și „exclusivist” la „necesitate”, intrând în astfel în categoria cumpărăturilor uzuale. În acest sens, cel mai recent sondaj al vegis.ro arată că peste 84% dintre români asociază un stil de viață sănătos cu alimentația echilibrată.

„După 10 ani, putem spune că românii încep să privească produsele naturale și organice ca o necesitate, iar în alți 10 ani vor fi privite ca o normalitate, având în vedere creșterea constantă a interesului”, a explicat Mihai Bucuroiu, general manager și fondator Vegis.ro.

Conform sondajului amintit, clientul vegis.ro este reprezentat în proporție de 35% de bărbați și 65% de femei. 45% dintre clienți au vârsta cuprinsă între 25 și 45 de ani, iar cele mai mulți sunt din București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și Brașov. Cele mai multe comenzi conțin, în medie, 8 produse, iar valoarea coșului de cumpărături este de 160 de lei. Acesta vine cu un mix de produse, atât alimentare, cât și cosmetice, precum și vitamine și suplimente naturiste.

Printre cele mai solicitate produse se găsesc mierea de Manuka, scorțisoara BIO, boswellia (tămâie) capsule, orz verde pulbere BIO, colagen și acid hialuronic capsule sau șamponul cu bicarbonat.

„Observăm o orientare tot mai evidentă a românilor către calitate, branduri cunoscute, diversitate în coșul de cumpărături. În parte acest lucru s-a datorat inițial și faptului că am investit mai puțin în călătorii, ieșiri și alte tipuri de achiziții, concentrându-ne mai mult pe sănătate și echilibru. Însă, deși vârful pandemiei a trecut, iar mulți dintre români și-au reluat stilul de viață, preferința pentru alimente sănătoase, naturale, se menține”, a precizat Mihai Bucuroiu.

Compania, care este certificată ecologic, livrează produse sănătoase în toată țara, în 24 – 48 ore de la confirmarea comenzii.

Vegis.ro este unicul site din România certificat de către cel mai mare producător mondial de suplimente Solgar având licența RO111, acordată pentru standardele ridicate de profesionalism oferite clienților săi. 

Leave a Reply