O zi dificilă poate fi dreasă cu o ciorbă

Recunosc, de câte ori simt că mă părăsesc puterile, după zile de muncă intensă sau poate atunci când sănătatea nu e tocmai perfectă, gândul mă duce la o supă sau ciorbă, dacă se poate fierbinte. 
Poate este o reminiscință din copilărie, când orice indispoziție era compensată cu o supă de gaină, făcută de Bunica, sau a devenit în timp un obicei, nu îmi este clar. Dar o zi friguroasă (sau una nu tocmai pefectă) poate fi dreasă cu… o ciorbă! 

Iar prepararea unei ciorbe nu este mare provocare, este ieftin și simplu. Sunt necesare ingrediente de bază și dorința de a încerca.
Vă prezint
o rețetă simplă și totodată vă dezvălui și trucurile prin care să dați ciorbei savoare.

Ciorbă acră de legume, cu cimbru

Ai nevoie de: două cepe medii, doi morcovi, un sfert de țelină, o rădăcină de pătrunjel, un ardei gras roșu, o jumătate de dovlecel, o mână de fasole verde, o ceșcuță de fasole boabe din conservă, 250 ml suc de roșii, două „cuiburi” de fidea, leuștean verde, o crenguță de cimbru, două linguri de ulei, Vegeta Borș Original, Vegeta Borș cu legume, Vegeta Borș cu verdețuri sau Vegeta Borș cu smântână.

Mod de preparare: Ceapa se taie mărunt, iar restul legumelor în cubulețe mici. Rădăcinoasele (morcovii, țelina și rădăcina de pătrunjel) pot fi eventual date prin răzătoarea mare, dacă preferați. Se că,ește puțin in ulei ceapa împreună cu morcovul, țelina și rădăcina de pătrunjel, apoi se toarnă peste ele cam trei litri de apă fierbinte. După 5-10 minute de când a început să fiarbă, se adaugă și păstăile de fasole. Se adaugă sare (după gust) și crenguța de cimbru. Când legumele sunt aproape fierte, se adaugă cubulețele de dovlecel (vor fierbe mai repede), boabele de fasole și fideaua. Se acrește ciorba cu Vegeta Borș, după gust și se mai lasă să dea în câteva clocote. Se singe focul și se aromatizează cu leușteanul tocat mărunt.

Și pentru că a venit vorba de gust, de savoare, vă reamintesc că în orice mâncare – vorbim despre felurile principale – condimentele sunt secretul. Dacă știți cum să le folosești, niciodată nu dați greș. Tocănițele, mâncărurile cu sos în general, prind viață dacă adăugați Vegeta Maestro Boia de ardei dulce, Vegeta Maestro Boia de ardei iute sau Vegeta Natur Boia afumată dulce ori Vegeta Maestro Piper negru măcinat. Neapărat!

Leave a Reply