Conserva de ton, mereu în trend

Ne schimbăm permanent obiceiurile, inclusiv pe cele alimentare. Alegem variante mai sănătoase, mai comode, mai accesibile, pentru a ne încadra în bugetul de timp, sau cel financiar. Iar conservele devin o alegere tot mai frecventă și mai îndrăgită. 


Unul dintre principalele motive pentru care îndrăgesc conservele, și în special pe cele din pește, este versatilitatea acestora. Iar în ultima perioadă ele revin în atenție, în contextul social dinamic și imprevizibil. Și dacă ai ales conserva potrivită, poți atinge mai multe obiective: o masă sănătoasă, echilibrată și rapidă, atunci când timpul constituie o problemă. 


Conservele din pește sunt o sursă bună de proteine, cu un conținut de acizi grași necesari unei bune funcționări a organismului. Iar tonul a câștigat un loc important printre preferințele consumatorilor pentru că este gustos, versatil și nu are oase, amănunt demn de luat în seamă.
Știind t
oate aceste lucruri, EVA are în portofoliul său o gamă variată de conserve de ton: EVA Ton întreg în ulei vegetal, EVA Ton întreg în ulei de măsline, EVA Ton întreg în suc propriu, EVA Ton mărunțit în ulei vegetal sau EVA Pate de ton.

Ușor de introdus în meniu, EVA Pateu de Ton poate fi foarte consumat sub formă de sandvișuri sau tartine (alături de unt, măsline, ridichi, castraveți murați, salată verde etc), ori ca ingredient în salate (cu porumb, quinoa, cous-cous, paste, cartofi etc). Și mai potrivite pentru salate sunt conservele EVA de ton în ulei vegetal, ulei de măsline sau suc propriu, fie că este vorba de ton bucăți sau ton mărunțit.

Dacă sunteți  printre cei care au totuși puțin timp pentru a prepara ceva mai elaborat pentru cină, sau chiar un prânz cu prietenii, vă sugerez o plăcintă cu ton, care nu va dezamăgi. 

Ingrediente necesare: 300 g făină albă, 150 g unt, 400 ml chefir, două ouă, două conserve EVA Ton întreg în ulei de măsline, una sau două legături de ceapă verde, un plic de praf de copt, două linguri de ulei de măsline, o linguriță de sare și o jumătate de linguriță de piper alb. 
Mod de preparare: se spală ceapa verde, se toacă mărunt și se pune în tigaie la călit cu puțin ulei, timp de 2-3 minute. Când ceapa s-a înmuiat, se adaugă tonul din conservă, scurs de ulei. Se potrivește gustul de sare și piper, se amestecă bine și se lasă să se răcească. Separat se prepară aluatul. Într-o cratiță se pune untul la topit și se lasă să se răcorească. După ce s-a răcorit se adaugă chefirul, ouăle și o linguriță de sare și se amestecă bine cu telul. După ce toate ingredientele s-au omogenizat, se adaugă făina în care a fost încorporat praful de copt și se amestecă bine ca să nu rămână cocoloașe. 
Jumătate din cantitatea de aluat se toarnă într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt. Peste aceasta se pune umplutura din ton și ceapă și se distribuie uniform, apoi se pune și deasupra restul de aluat și se nivelează. Se dă tava la cuptorul încins la 180-200 de grade pentru 40 de minute sau până când plăcinta se rumenește. Se taie și se servește după ce s-a răcit.

 

Leave a Reply