Podravka aduce în prim plan câteva produse noi și chiar inedite, pentru a da mai multă savoare meselor noastre: conserve de mazăre verde, ajvar și ajvar picant. Ideale pentru zilele în care dorești o gustare rapidă, sățioasă, sănătoasă și gustoasă.
Când timpul te presează și ai dori să prepari ceva simplu, gustos și sănătos, îți sugerăm să încerci o inovație Podravka pentru piața din România: Ajvar – zacuscă de ardei roșii. Este un produs pentru întreaga familie, natural, fără conservanți și coloranți artificiali, practic o comoară de savori, preparată după o rețetă originală, care conține ardei de calitate superioară, vinete și condimente de bază.
Pentru iubitorii gustului de chutney, este o încântare, un borcan plin cu legume, fibre și vitaminele A și C, alături de care pot adăuga orice le face plăcere. Ajvar Clasic poate fi consumat în orice moment al zilei. Și nu numai ca atare, pe o felie de pâine proaspătă sau prăjită și crocantă, ci și ca ingredient în alte preparate: ca garnitură lângă o friptură sau ca topping, chiar și pe pizza. Sau în orice alte împrejurări, cum ar fi la un grătar, la un picnic sau la birou, în pauza de masă. Pentru admiratorii gustului picant, Ajvar Picant va satisface pe deplin această preferință. În mâncăruri – fie că sunt cu legume sau carne – va fi suficient un singur strop pentru ca acestora să le fie pusă în evidență aroma. Trebuie doar reținut faptul că după deschidere produsul va trebui depozitat în frigider și consumat în termen de zece zile, tocmai pentru că nu are conservanți.
Următoarea mea propunere este în ton cu perioada aceasta exuberantă, când întreaga natură se îmbracă din nou în cel mai crud verde: Mazărea verde boabe de la Podravka, în variantele de 420 g și 850 g.
Mazărea este preferată pentru gustul, dar și calitățile ei. Merită menționat că mazărea are atât de puține calorii (mai exact 81 de calorii la 100 de grame) încât este considerată o aliată de nădejde a siluetei. Și totuși, ea are o mulțime de proteine, fibre și nutrienți, ceea ce o face să fie foarte hrănitoare. În plus, conține un polifenol care protejează sănătatea și are proprietăți antiinflamatorii. Dacă adăugăm și faptul că în mazăre se găsesc cantități semnificative de vitamine A, B, C, E si K, de zinc și Omega-3 sub formă de acid linoleic, devine tot mai evident că micuțele boabe verzi au tot dreptul să fie incluse într-o dietă sănătoasă.
Nu am epuizat argumentele: fortifică sistemul imunitar, previne constipația, reglează nivelul zahărului din sânge (conținutul ridicat de fibre și de proteine vegetale încetinește procesul de digerare al zaharurilor), menține sănătoase vasele de sânge și oasele (vitamina K ajută la fixarea calciului în interiorul oaselor, iar vitamina B la prevenirea osteoporozei) și reduce nivelul trigliceridelor și colesterolului „rău”, datorită prezenței niacinei.
În concluzie: un prânz sau doar o gustare din mazăre, la care se adaugă pentru gust, culoare și savoare o lingură de Ajvar, varianta clasică sau cea picantă.