La pas sau pe două roți, cu sprijinul Elis Pavaje

În această primăvară suntem cu toții tentați să ne antrenăm în tot felul de activități în aer liber, simple plimbări sau chiar practicarea unor sporturi. Pandemia ne-a privat de aceste bucurii simple, iar acum regăsim plăcerea de a face mișcare, fără restricții. În acest context, Elis Pavaje a decis să se implice, prin sponsorizarea marcării unor trasee de ciclism și drumeție.

 

Pentru a sprijini desfășurarea activităților sportive în aer liber, Elis Pavaje dă startul unei acțiuni de responsabilizare socială, ce își propune păstrarea unui mediu curat, dezvoltarea unei infrastructuri pentru ciclism sau drumeții și promovarea turismului în zone mai puțin cunoscute pentru orășeni. Compania va sponsoriza marcarea traseelor Elis Routes, anul acesta având în plan cca. 50 km desfășurați în județele Alba și Prahova.

Primul segment din traseul Elis Routes din Prahova a fost amenajat în data de 31 martie, în zona Dealu Mare, pe malul Cricovului Sărat, împreună cu voluntarii Elis Pavaje și membri ai Asociației Centrul Cultural și Comunitar Nucu.

Voluntarii, echipați cu bocanci, mănuși, ustensile și saci, au fost împărțiți în echipe și au strâns gunoiul, au nivelat terenul, au montat un podeț de lemn, au croit o potecă prin pădurea de sălcioară, pentru un traseu ușor accesibil bicicliștilor. Au participat fiind conștienți că vor putea contribui la dezvoltarea afacerilor producătorilor locali, zona având un bogat patrimoniu viticol.

 De altfel, prin acest proiect de marcare a traseelor, Elis Pavaje dorește să susțină dezvoltarea turistică a zonei, iar accesul pe bicicletă le va oferi turiștilor o percepție puternică asupra autenticității locului. Primul traseu urmează a fi inaugurat la începutul verii, urmând ca ulterior se stabileascăplanul pentru realizarea următoarelor rute. În cursul acestei primăveri va fi amenajat și un traseu de 30 de km în județul Alba, cu sprijinul Asociației La Pas”, care va beneficia de suportul comunităților locale.

 

 

 

 

Elis Pavaje a fost înființată în 1991, în Petrești, județul Alba, fiind o companie 100% românească. Produsele Elis Pavajepavele, dale, borduri, rigole, bolțari, blocheți, produse din beton pentru amenajarea grădinii, elemente de canalizare din beton vibropresat – sunt disponibile în rețelele de bricolaj, într-o rețea vastă de distribuitori, precum și în showroom-urile proprii din Petrești (Alba), Stoenești (Prahova), Secuienii Noi (Neamț) și Vințu de Jos (Alba). Începând cu 2019, compania a devenit și producător de pavele și borduri din andezit transilvănean.

Leave a Reply