A doua ediție a Campionatului Național de Vinuri – competiția unde părerea publicului larg, a cumpărătorilor este cea care contează – se va desfășura miercurea viitoare, 11 mai, începând cu ora 18:30, la Hotel Sheraton.
Pentru iubitorii de vinuri și viață frumoasă acest eveniment oferă atât posibilitatea de a degusta vinuri și forma deprinderi legate de această activitate, cât și oportunitatea de a comunica și cunoaște persoane noi, care le împărtășesc pasiunea pentru vin. Biletele au un preț de 145 lei și se pot cumpăra aici . În ziua evenimentului, respectiv la intrare, prețul biletului va fi de 190 lei.
Campionatul Național de Vinuri (CNV) este structurat pe o serie de evenimente, iar organizatorii și-au propus ca acestea să se desfășoare în fiecare lună. Prima ediție a avut loc pe 8 aprilie și a fost dedicată vinurilor din soiul Fetească Neagră. Au fost votate „în orb” într-un document electronic, 15 vinuri locale, iar Marea Medalie de Aur a fost decernată de Comisia de Specialitate sortimentului Viile Metamorfosis, Fetească Neagră 2020, care a obținut și locul I în urma votului publicului.
La cea de-a doua ediție a CNV soiul vedetă va fi Sauvignon Blanc, iar cele mai votate 4 sortimente vor primi diplome și trofeul VINADOR. Degustarea, aprecierea și premierea vinurilor se vor întâmpla live și în cel mai transparent mod posibil, iar participanții vor câștiga premii de la crame și organizatori.
Participanții vor degusta în orb 12 vinuri din soiul Sauvignon Blanc de la crame diferite din țară și vor învăța cum și ce trebuie să apreciezi la un vin din acest soi.
Ideea CVN a venit din partea lui Arcadie Scobioală, un mare iubitor de vin, fondator Arsavi AdMedia și Vinador, care organizează deja un concurs asemănător în Moldova, gândit pentru publicul larg, în cadrul căruia o selecție de vinuri este degustată în orb și notată. „Este scoasă în evidență și validată astfel părerea publicului, pentru că acești oameni sunt cei care cumpără vin, plătesc pentru vin”, i-a spus acesta Adrianei Popescu, organizatoarea concursului în România?
Adriana Popescu, cunoscută pentru activitatea jurnalistică din domeniu și implicarea în numeroase proiecte similare, afirmă: „ceea ce m-a mulțumit pe mine foarte mult, dincolo de încrederea pe care am avut-o în această idee, a fost feedback-ul extraordinar din partea oamenilor iubitori de vin din publicul larg, din partea oamenilor din industria de vin – atât a reprezentanților cramelor, cât și a comunicatorilor și formatorilor din domeniu”.