Patru medalii de aur și două de argint pentru crama Villa Vinèa

Villa Vinèa, crama situată în Valea Târnavelor a câștigat patru medalii de aur și două de argint, în cadrul International Wine Contest Bucharest Vinarium 2022, competiția internațională de vinuri ajunsă la cea de-a XIX-a ediție, ce s-a desfășurat la Pavilionul Expoziţional Constanţa. Anul acesta, în competiție, au fost înscrise 1299 de probe din 16 ţări (Albania, Argentina, Bulgaria, Chile, Cehia, Ungaria, Franţa, Germania, India, Italia, Moldova, Portugalia, România, Slovacia, Spania, Turcia).

Punctajul minim pentru Medalia de Argint – conform noului Regulament OIV / VINOFED – este de 85 de puncte, însă datorită restricţiei conform căreia doar 30% din probele intrate în concurs pot obţine o distincţie, ultima notă pentru Medalia de Argint a fost 88,33. În aceste condiții, cele mai apreciate etichete ale cramei Villa Vinèa au fost următoarele:

Villa Vinèa Rubin Selection – Merlot, Zweigelt, Fetească Neagră 2018 (Medalie de Aur);
Villa Vinèa Cuvèe Celest – Chardonnay, Pinot Noir 2018 (Medalie de Aur);
Villa Vinèa Diamant Selection – Fetească Albă, Fetească Regală 2020 (Medalie de Aur);
Villa Vinèa Contessa Selection – Muscat Ottonel, Gewürztraminer 2019 (Medalie de Aur);
Villa Vinèa Fetească Regală 2020 (Medalie de Argint);
Villa Vinèa Fetească Neagră 2018 (Medalie de Argint).

“Participarea la competiția internațională IWCB Vinarium a devenit o tradiție pentru crama Villa Vinèa. Ne bucurăm că am reușit și de această dată, să impresionăm și să obținem recunoașterea calității vinurilor noastre. Cu fiecare an și medalie câștigată, suntem din ce în ce mai aproape de îndeplinirea obiectivului nostru, acela de a face din Valea Târnavelor o regiune oenologică recunoscută la nivel internațional.”, a declarat Mircea Matei, director general Villa Vinèa.

 Foto credit: Storyteller Labs

Leave a Reply