Asociația FRENDS pentru Dezvoltare lansează campania #fiivoluntar

Asociația FRENDS pentru Dezvoltare organizează între 21 și 23 octombrie evenimentele de deschidere a campaniei #fiivoluntar, proiect prin care tineri din întreaga țară sunt încurajați să se implice în activități de voluntariat, să se dezvolte și să-și descopere pasiunile.

Prin lansarea campaniei #fiivoluntar, asociația FRENDS pentru Dezvoltareoferă tinerilor din regiunea București-Ilfov oportunitatea de a lua contact cu lumea voluntariatului și de a deveni parte a comunității de voluntari locale. Gala Voluntarilor asigură o expunere a impactului real al voluntariatului asupra societății, fiind o demonstrație a capacității de implicare și dedicare a voluntarilor din 8 organizații invitate, ce vor prezenta unul dintre proiectele lor de succes. Prin proiectul #fiivoluntar, voluntariatul se remarcă prin diversitate, în special datorită numărului așteptat de 60 de ONG-uri expozante la Târgul de voluntariat. Multitudinea de reprezentanți garantează o ofertă largă de domenii pentru participanți, care pot deveni piloni de bază în comunitate înscriindu-se ca voluntari.

#fiivoluntar reprezintă un proiect de tineret cofinanțat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse sub egida Anului European al Tineretului.

Gala Voluntarilor

Primul eveniment oficial organizat în cadrul campaniei #fiivoluntar este Gala Voluntarilor, pe 21 octombrie, în București. Aceasta marchează momente importante în lumea voluntariatului, urmând să fie premiate 8 ONG-uri pentru proiectele cele mai ample și de succes ale respectivelor organizații, printre care se numără FRENDS, Uniunea Studenților din România, Asociația Elevilor din București și Ilfov, Rotary Club Cișmigiu.

Gala Voluntarilor are rolul de a promova și încuraja inițiativele de voluntariat ale ONG-urilor. Invitații reprezentanți ai organizațiilor vor prezenta unul dintre proiectele pe care ei le apreciază cel mai mult și care au avut un adevărat impact asupra societății. Participanții vor fi voluntari din ONG-urile invitate și partenere ale FRENDS, alături de cunostințe ale acestora, presă și voluntarii FRENDS.

Târgul de ONG-uri #fiivoluntar

În weekend-ul 22 – 23 octombrie, între orele 11:00 și 18:00, la Casa de Cultură a Studenților și Calea Plevnei 61, va avea loc Târgul de voluntariat, prin care 60 de ONG-uri își vor expuneși prezenta oportunitățile de voluntariat oferite. Astfel, ONG-uri din regiunea București-Ilfov se vor putea promova încadrul târgului și să atragă noi posibili voluntari.

Pe parcursul acestuia vor fi organizate și 4 workshop-uripentru care înscrierile sunt deschise publicului-participant. Acestea vor aborda tematicile: voluntariat, networking, project management și comunicare corporate, astfel încâttinerii să poată experimenta ce înseamnă voluntariatul șibeneficiile pe care implicarea le poate aduce.

Rezultatul târgului constă în motivarea tinerilor de a se împlica în activități de voluntariat și în creșterea numărului de voluntari ai ONG-urilor participante.

Asociația FRENDS pentru Dezvoltare, organizație nonguvernamentală, ce activează din 2014, desfășoară evenimente centrate pe dezvoltarea participanților, acțiuni pentru facilitarea accesului la resurse educaționale pentru tineri, pentru crearea și consolidarea unei comunități de schimburi de idei și bune practici cu impact social.

De-a lungul anilor, FRENDS pentru Dezvoltare a coordonat și implementate proiecte pentru diverse arii de interes, de la proiecte de mediu, sociale, de sănătate, la proiecte culturale, cultural-artistice sau de caritate, sprijinind diverse cauze sociale prezente în societate la momentul respectiv.

Leave a Reply