De Revelion, pregătește cEVA simplu și bun!

Dăinuie de cEVA timp supersiția că meniul pentru Revelion trebuie să conțină preparate din pește, că prezența acestuia pe masa petrecerii de Anul Nou ar asigura o trecere lină prin anul ce urmează. 

Îmi amintesc o întâmplare relativ recentă, când în luna Decembrie am primit în dar o viroză ce m-a epuizat, cam la fel ca în acest an. Iar la masa de Revelion, pe care am decis să-l petrec acasă, am invitat câteva persoane din anturaj, care, însă, nu și-au confirmat ferm prezența. Motivată de lipsa de apetit pentru orice activitate ce ar fi putut fi evitată, dar și de incertitudinea numărului de invitați prezenți la masă, am lăsat partea cu peștele mai la urmă. 
Îmi amintesc că am pus deoparte o conservă de ton și mi-am zis că voi face ceva rapid, o salată sau un antreu care să includă acest aliment devenit must have. 
Văzând această imagine, mi-am amintit de noaptea respectivă și despre modul în care conserva mea aștepta cuminte să fie inclusă în meniu, în funcție de numărul celor prezenți la masă. 

Sigur, există numeroase modalități de a bifa preparatul cu pește pe masa de Revelion, cel mai simplu ar fi să nu fiți gazde, sau să comandați mâncarea pentru acest eveniment.
Dar dacă sunteți și nu vreți să petreceți foarte mult timp în bucătărie, sau să cheltuiți o treime din buget pe un pește proaspăt și mai sofisticat, vă sugerez acest preparat:

Coșulețe cu macrou și avocado

Ingrediente: o conservă de file de macrou în ulei vegetal, un avocado bine copt, 50 gr porumb dulce din conservă, 100 gr fasole roșie fiartă, un sfert de ceapă roșie, trei roșii cherry, suc de lămâie, oregano uscat, chimion, fulgi de chilli, sare, piper, pătrunjel verde. Aceste cantități sunt suficiente pentru 2-4 persoane, ținând cont că va exista o abundență de mâncare la această masă. 

Mod de preparare: se scurge fasolea și porumbul, se taie roșiile și se îndepărtează pulpa, apoi se pun toate într-un castron. Se taie avocado în jumătate pe lungime, se scoate sâmburele și apoi, cu o lingură, miezul. Mare grijă să rămână coaja intactă, pentru că ea este coșulețul care va primi umplutura. Se taie în cuburi mici pulpa de avocado și se pune în castron peste celalalte ingrediente. Se stropește cu suc de lămâie ca să nu oxideze. Se adaugă și fileurile de macrou, mărunțite, apoi ceapa tocată fin. Se asezonează cu sare șpiper, oregano, chilli și pătrunjel verde tocat fin și se amestecă cu grijă, urmărind totodată omogenizarea compoziției. Se umplu cojile de avocado cu această salată și se decorează cu frunzulițe de pătrunjel. Restul de conținut poate fi așezat în boluri și decorat cu jumătăți de roșii cherry. 

Preparatul este interesant ca gust șprezentare și extrem de ușor de realizat. 
Eu mă bazez pe conservele de pește EVA, disponibile într-o varietate de sortimente: EVA File de macrou în ulei vegetal șiEVA File de macrou în sos tomat, EVA File de hering în ulei vegetal sau EVA Șprot în uleivegetal și EVA Șprot în sos tomat. Oricare dintre acestea reprezintă o alegere bună și pot fi servite în salate, sandwichuri, cu orez sau cu paste, sau pur și simplu ca atare. 

 

Leave a Reply