Edvin Marton revine la București cu Rock Symphony

De mai bine de 20 de ani, violonistul Edvin Marton a devenit o prezență constantă pentru melomanii din România, pe care i-a încântat alături de vioara sa Stradivarius, cu talentul său de multe ori neconvențional.

Edvin Marton va concerta la Sala Palatului, în data de 20 aprilie, de la ora 20:00, în cadrul unui turneu mondial, în cea mai apreciată producție muzicală a sa, Rock Symphony. Concertul este construit pe baza unei fuziuni muzicale între clasic și contemporan, a cucerit marile scene ale lumii cu ritmuri de la Vivaldi la Metallica.

Alături de artistul maghiar, născut în 1974, în Ucraina, se vor afla tenorul Alin Stoica și Orchestra Metropolitană București condusă de dirijorul Daniel Jinga.

„Îmi place să fiu pe scenă. Cred că aceasta este misiunea mea, de aceea mă aflu pe această planetă, pentru a transpune publicul, prin muzica mea, într-un loc unde dragostea se unește cu virtuozitatea”, spune Edvin Marton.

Câștigătorul din 1997 al prestigioasei competiții internaționale de vioară din Canada, al unui premiu MTV Music Award în 2008 și al concursului Eurovision în 2008, dar și al premiului Emmy pentru cea mai bună compoziție originală în 2006, promite un show electrizant, completat cu numeroase surprize menite să încânte publicul încă de la primele acorduri.

Tenorul Alin Stoica, absolvent al Conservatorului bucureștean în 2011 și câștigător al prestigiosului premiu Luciano Pavarotti, este una dintre cele mai iubite voci ale Operei Naționale București.

Orchestra Metropolitană București și dirijorul său Daniel Jinga au colaborat de-a lungul timpului cu artiști precum: Gheorghe Zamfir,  Angela Gheorghiu, Valentina Naforniță, Teodor Ilincăi, Felicia Filip, PHOENIX, IRIS, Smiley, Marius Moga, Vlad Miriță.

 

Edvin Marton a început să cânte la vârsta de 5 ani, pe când își dorea să impresioneze o fată la grădiniță. După ce studiat la școli prestigioase, precum Tchaikovsky Music School, Music Academy din Budapesta, Music Academy din Viena și Juilliard School of Music din New York, el s-a impus ca un adevărat romantic în genul crossover clasic.

A vândut peste 5 milioane de albume în întreaga lume și a susținut peste 1.000 de concerte în locații emblematice precum Sala Filarmonicii din Berlin, Sala de concerte din Viena, Festivalul Internațional de la Shanghai sau Jocurile Olimpice de la Torino.

Celebra vioară Stradivarius, realizată în 1699, aparține Băncii Elveţiei și i-a fost oferită lui Edvin pentru folosinţă privată pe toată durata vieţii. Sunetul ei unic îi permite lui Marton să își încânte publicul cu interpretări inedite ale unor melodii rock legendare, dar și cu compoziții originale

Leave a Reply