Proctinum, pentru ameliorarea afecțiunilor hemoroidale

Cauza principală a apariției hemoroizilor este reprezentată de slăbirea rezistenței peretelui venos la nivel rectal și al anusului, însoțită de simptome precum sângerările anale, durerile și disconfort în timpul defecării, senzații de mâncărime (prurit anal), inflamații.

 

Hemoroizii au, de obicei, cauze ereditare, însă apariția lor poate fi provocată și de constipația cronică, acumularea de presiune în zona bazinului (provocată de obezitate, sedentarism și statul pe scaun pentru perioade îndelungate), factori alimentari (consumul exagerat de condimente sau alimente picante), consumul redus de lichide (tranzit intestinal lent), dietă săracă în fibre sau abuzul de alcool.

Există mai multe tipuri de hemoroizi: interni (se găsesc în interiorul canalului anal și nu provoacă dureri) și se observă prin apariția sângerărilor; externi (apar sub pielea din jurul anusului, unde există numeroși nervi, ceea ce provoacă  dureri și sângerări); trombozați (apar atunci când se formează cheaguri de sânge în interiorul umflăturilor, cu existența unor sângerări frecvente și cu dureri).

Pentru a preveni apariția hemoroizilor trebuie corectată dieta alimentară (consumul zilnic a cel puțin doi litri de apă, alimente cu nivel crescut de fibre pentru a evita apariția constipațiilor), reducerea consumului de alimente picante și de alcool, care contribuie la dilatarea vaselor de sânge din zona anală. Nu în ultimul rând, trebuie evitat sedentarismul prin renunțarea la statul pe scaun pentru un timp îndelungat. Se recomandă mișcare timp de cinci minute la fiecare oră și trecerea către un stil de viață sportiv (gimnastică, înot sau plimbări mai lungi pe jos).

Un rol important revine igienei corecte, prin evitarea forțării excesive și statul prelungit pe scaunul de toaletă. Pentru cei care suferă de hemoroizi cronici, se recomandă renunțarea la folosirea hârtiei igienice și înlocuirea ei cu șervețele umede, precum Proctinum șervețele umede, care conțin fibre din material moale, impregnate cu o soluție special creată (mușețel, scoarță de stejar și gălbenele) pentru a curăța delicat pielea expusă la factorii iritanți, îndepărtând în același timp impuritățile de la suprafață. În farmacii există numeroase produse destinate protejării în cazul hemoroizilor, precum cele din gama Proctinum.

Proctinum cremă este un produs sub formă de emulsie, cu aplicator, care asigură ameliorarea simptomelor cauzate de hemoroizi și iritația anală, ajută la calmarea durerii, mâncărimilor și senzației de arsură, având totodată acțiune protectoare, lubrifiantă și revigorantă. În cazul hemoroizilor interni și externi, atunci când apar inflamația, iritația și edemul, rupturile și fisurile anale cauzate de constipație, dar și ca tratament adjuvant după chirurgia proctologică și în timpul radioterapiei, Proctinum supozitoare cu acid hialuronic stimulează procesul natural de regenerare și vindecare.

Leave a Reply