Asociația pastel și Carrefour România au oferit Pedale Salvatoare persoanelor cu dizabilități locomotorii

Asociația pastel, cu sprijinul Carrefour România, a dus la bun sfârșit cea de-a doua ediție a proiectului “Pedale Salvatoare”. 31 de beneficiari au intrat astăzi, 30 martie, în posesia scaunelor rulante electrice menite să îi ajute să se deplaseze și să le crească gradul de autonomie. Predarea a avut loc în cadrul unei ceremonii la care au luat parte echipa Asociației pastel, reprezentanți ai Carrefour România și membri ai Asociației Conil și ai Asociației de Sprijin a Copiilor Handicapați Fizic România (ASCHF-R).

 

“În cadrul Carrefour România, știm că fiecare dintre noi avem responsabilitatea de a ne implica la crearea unui mediu incluziv, în care persoane cu diferite afecțiuni și vulnerabilități să își găsească locul și să se bucure de acceptare, ajutor și susținere. De aceea, suntem întotdeauna în căutare de proiecte care să creeze o societate mai bună, care oferă șanse echitabile membrilor săi. Suntem mândri că putem contribui din nou la angajamentul Asociației pastel, #NicioLunăFărăoFaptăBună.”, a declarat Alina Gamauf, Membru în Comitetul Executiv, Carrefour România.

 “Ne bucurăm că am găsit în Carrefour România un partener de încredere, care înțelege importanța misiunii noastre și ne ajută să o îndeplinim. Deși ne simțim adesea neputincioși în fața acestor dizabilități, descoperim, de la proiect la proiect, că avem puterea să aducem speranță și bucurie beneficiarilor noștri. Un scaun rulant electric contribuie la îmbunătățirea calității vieții persoanelor vulnerabile, ajutându-i să își mențină un rol activ în familiile lor.”, continuă Andreea Oprea, Director Executiv Asociația pastel.

 

“Nu pot concepe viața fără scaunul cu rotile, pentru că nu am trăit-o niciodată altfel. Am folosit întotdeauna varianta clasică, dar un scaun electric mă va ajuta să am mai multă mobilitate, încredere, stimă de sine și independență de deplasare. Cu aceste <<picioare rotunde>> voi putea să mă plimb alături de familie, să merg la cumpărături, la cinema, să fac fapte bune și să rămân o parte din societate. Le mulțumesc celor care fac posibile toate acestea și încurajez toți oamenii să ajute, așa cum pot.”, a declarat doamna Maria, unul dintre beneficiarii proiectului “Pedale Salvatoare”.

Costul unui scaun rulant electric poate ajunge și la 1.500 de Euro, o cheltuială adesea greu de suportat de către persoanele cu dizabilități locomotorii și familiile lor. Toate echipamentele donate în cadrul proiectului “Pedale Salvatoare” au o garanție de utilizare de minimum 10 ani. 

Leave a Reply