Ce cărți oferim pe 2 aprilie, Ziua Internațională a Cărții pentru Copii?

Ziua Internațională a Cărții pentru Copii este celebrată anual pe 2 aprilie, data nașterii  renumitului scriitor pentru copii, Hans Christian Andersen, pentru a conștientiza beneficiile lecturii de la vârste fragede și pentru a le insufla celor mici pasiunea pentru citit și a canaliza atenția asupra ofertei de carte destinate copiilor.

 

Libris, librărie online de referință pe piața din România, a vândut în ultimii 10 ani, peste 7.5 milioane de cărți pentru copii, iar în ultimul an un sfert din volumele livrate sunt din categoria Cărți pentru Copii, categorie care domină topurile de vânzări din 2022. Topul celor mai bine vânduți autori români pentru copii este condus, atât în ultimii 10 ani, cât în ultimul an, de Ioana Chicet-Macoveiciuc. Alec Blenche și Alex Donovici completează topul celor mai bine vânduți autori români contemporani în ultimii 10 ani. În perioada martie 2022-martie 2023, cei mai apreciați 3 autori români contemporani sunt: Ioana Chicet Macoveiciuc, Veronica D. Niculescu și Alex Donovici.

 

“Remarcăm cu bucurie că în ultimii 10 ani interesul față de lectură a crescut constant, semn că părinții înțeleg și fac demersuri pentru a crește cititori. La nivelul anului trecut, categoria Cărți pentru copii a avut cele mai multe volume vândute pe Libris.ro. Încă de la început, noi am acordat o atenție specială diversificării ofertei editoriale pentru copii, pentru că indiferent de genul sau subiectul cărților, acestea reprezintă o oportunitate excelentă de învățare și de dezvoltare pentru copiii de toate vârstele. Organizăm constant evenimente, târguri, donații de cărți pentru copii, workshopuri și diverse acțiuni prin care încercăm să le insuflăm celor mici pasiunea pentru lectură și suntem încântați să observăm că aceștia au o relație tot mai apropiată cu cărțile”, a precizat Laura Țeposu, CEO Libris.

 

Ioana Chicet Macoveiciuc se situează pe locul 6 în Top 10 autori pentru copii în ultimul deceniu pe Libris.ro, fiind de altfel și singurul autor contemporan din acest clasament.

Topul este dominat de scriitorii clasici, români și străini, care au marcat copilăria generațiilor mai vârstnice, dar continuă să rămână relevanți pentru micii cititori. Astfel, potrivit datelor librăriei online, Ion Creangă este cel mai bine vândut autor din ultimii 10 ani, cu peste 130.000 de volume vândute, urmat de Frații Grimm, cu 125.000 de volume și Hans Christian Andersen cu peste 60.000 de volume vândute. 
Top 10 cei mai bine vânduți autori pentru copii în ultimii 10 ani (martie 2013-martie 2023)

 1. Ion Creangă; 2. Frații Grimm; 3. Hans Christian Andersen; 4. Mark Twain; 5. Antoine de Saint-Exupery; 6. Ioana Chicet Macoveiciuc; 7. Jules Verne; 8. Jill Tomlinson; 9. Petre Ispirescu; 10. Ioan Luca- Caragiale.

Leave a Reply