Grupul INTEGRAL, care a împlinit 30 de ani de la data fondării, organizează cel mai important târg educațional al începutului de an, World Education Fair (WEF), unde vor fi prezente 65 de instituții de învățământ, din 16 țări cu tradiție în educație.
Târgul se va desfășura la hotel Vega din Galați, în data de 3 martie, în București la hotel InterContinental Athénée Palace, în data de 4 martie, și la ClujHub, Centrul Comercial Central din Cluj-Napoca, în data de 5 martie.
Printre universitățile de top prezente la această ediție a WEF se numără Le Cordon Bleu, renumită pentru excelența în artele culinare, Lancaster, în top UK sau Swiss Education Group, lider la nivel mondial în domeniul ospitalității.
În cadrul WEF se vor organiza o serie de workshopuri gratuite pentru tinerii care vor să-și aleagă meserii „ale viitorului”.
„Spre exemplu, cei interesați de gaming și industria video vor avea o super oportunitate de a participa la workshopul lui Anthony Christov, fost Art Director la PIXAR, creator al celebrelor WALL-E, Finding Nemo, The Incredibles, Cars și alte capodopere cinematografice. Anthony Christov împreună cu Kaloyan Kalamov, junior 3D Character Artist la AMC Ro Studio, vor vorbi tinerilor despre aptitudinile și calitățile de care ai nevoie pentru a-ți construi o carieră în industria jocurilor video și a animației”, explică Ana Maria Papp, Business Development Manager, Integraledu.
Cei interesați de studii în străinătate vor putea discuta direct cu reprezentații instituțiilor de învățământ, informându-se direct de la sursă în legătură cu domeniile de studiu care sunt, în prezent, în trend pe piața internațională a muncii, modalitățile de admitere, taxele de școlarizare, bursele oferite și modalitățile de accesare.
„Ca urmare a contextului schimbat din Marea Britanie și Olanda, în calitate de consultanți educaționali, am observat o migrare a interesului de studiu spre țări cum sunt Belgia, Germania, Italia, Franța sau Spania”, mai precizează Ana Maria Papp.
Cei mai mulți tineri români care studiază în străinătate au ales Marea Britanie, în ciuda Brexit și a taxelor crescute. Alte țări alese sunt Germania, Italia, Olanda, Franța, Spania sau Belgia.
„Familiile de români care își trimit copiii la licee în străinătate preferă Marea Britanie datorită rigorii academice și a facilităților oferite de școli. În ultimii ani am observat și o tendință de micșorare a vârstei de plecare la studii. Este foarte important însă ca alegerea unei școli sau a unui liceu în străinătate să se facă sub îndrumarea unui consultant educațional pentru că acesta știe să armonizeze cel mai bine potențialul academic al unui tânăr, selectând programul educațional potrivit, tipul de școală și destinația de studiu”, precizează Raluca Niculae, Manager Departament Tabere și Licee.
Taxele de școlarizare în sistemul de învățământ superior din Belgia sunt accesibile, de aproximativ 1.100 euro pe an. În Germania, taxele variază la stat între 200 și 3.000 de euro pe an, iar în sistemul privat acestea pornesc de la 7.000 de euro și pot ajunge și la 15.000 de euro pe an. În cazul Italiei costurile pornesc de la 250 euro pe an.