Câteva sfaturi pentru sărbători cu digestie bună

Dacă mai aveți puțin timp, faceți loc pe lista de cumpărături pentru masa de Paște, pe lângă verdețuri, cozonaci și alte bunătăți, pentru un supliment pentru digestie, dar care, totodată, să ajute ficatul să facă față exceselor. 

Recunosc, de mult timp apelez la liste pentru tot felul de activități, de la cele  profesionale la cele gospodărești. Consider că astfel mă organizez mai bine și evit scăpările inerente și uneori, bifarea task-urilor mai dificile îmi aduce bucurie. 
Iar ceva mai recent, pe listele de cumpăraturi s-au strecurat subtil dar ferm suplimentele alimentare, care ajută organismul să se echilibreze. Printre acestea, Sanohepatic. 
Am ales acest produs ca să protejez ficatul, întrucât Sanohepatic Colesterol Plus susținâne funcționarea lui normală prin favorizarea eliminării toxinelor, totodată reducând și starea de oboseală. Conține fitoseroli, colină (o vitamină hidrosolubilă care contribuie la eliminarea substanțelor toxice și a metaboliților inutili acumulați în organism, înlesnind funcțiile ficatului), monacolină (o moleculă naturală extrasă din drojdia de orez roșu, care inhibă producerea de colesterol), acid folic și vitaminele B6 și B12.

Și cum procesul de digestie are și el nevoie de susținere, în general, dar mai ales în perioadele de sărbătoare, un membru nou dinfamilia Sanohepatic”, Sanohepatic digestie, ajută și el, prin ingredientele sale, la funcționarea normală a ficatului (colina), a tractului intestinal (anghinarea) și a funcției biliare (curcuma). Pe lângă toate acestea, combinația de extracte de fenicul, mentă și mușețel contribuie la o digestie normală și la evitarea tulburărilor digestive ușoare, cum este senzația de sațietate și distensia abdominală.

Ficatul este uzina cu foc continuu a organismului, organ vital și complex capabil săîndeplinească peste 500 de funcții. De la sinteza și secreția de bilă, la procesarea și stocarea nutrienților (proteine, lipide, vitamine, minerale), de la metabolizarea produșilor de degradare a globulelor roșii la metabolizarea colesterolului. Din păcate, realizăm cât de importantă este sănătatea ficatului abia atunci când ea este afectată, lucru care impactează întregul organism. Și asta pentru că un ficat care nu mai funcționează așa cum ar trebui, nu mai reușește să prelucreze substanțele nocive care ajung în sânge. Iar în condițiile stilului de viață modern, din care nu lipsesc consumul de cafea și/sau alcool, fumatul, alimentația bogată în E-uri, administrarea de medicamente, stresul și oboseala, ficatul este permanent expus riscurilor de îmbolnăvire.

Iată care sunt cele mai bune sfaturi pentru cei care au probleme cu nivelul de colesterol din sânge, dar și pentru cei care nu vor să aibă astfel de probleme:

Limitați consumul de carne grasă, preparați friptura prin frigere sau coacere, nu prin prăjire, și serviți-o alături de generoase salate din verdețuri.
Aveți grijă la consumul de ouă! Amintiți-vă că nu este vorba doar de ouă roșii, ci și de ouă ca ingredient în restul preparatelor tradiționale, cum ar fi drobul, pasca sau cozonacul.
Pentru pască, alegeți mai degrabă brânză de vaci cu un conținut mai redus de grăsimi. Și apropo de brânzeturi, nu exagerați cu acestea la aperitiv. Cașcavalul, parmezanul, brânzaCheddar și telemeaua (mai ales de capră!) sunt foarte bogate în grăsimi.
Consumați înainte de masă câteva nuci pentru că ajută la reducerea nivelului de colesterol și diminuează apetitul.

Pentru un Paște cu adevărat fericit și liniștit faceți ceea ce știți că vă priește, dar aruncați o privire  pe www.sanohepatic.ro.

Leave a Reply