Soluții rapide pentru seri toride

Canicula ne predispune la…lipsă de activitate (era să spun lene, dar nu se cuvine) și în plus, orice sursă de căldură suplimentară din locuință devine de neacceptat. Prin urmare, în această perioadă, în timpul liber preferăm activitățile care se desfășoară în jurul canapelei sau al șezlongului. Dar cu ce ne hrănim? 

Gurmanzii acceptă salatele, dar își doresc ca acestea să fie cât mai consistente. O idee ar fi să adăugăm sardine, la o salată de morcovi rași și roșii cherry.  Variante există: EVA Sardine în Ulei vegetal, EVA Sardine în Ulei de măsline, EVA Sardine în Ulei vegetal cu lămâie, EVA Sardine în Sos picant și EVA Sardine în Sos tomat.

De ce sardine? Pentru că sunt sățioase, fiind o sursă sănătoasă de proteine, și în plus au și calciu, care contribuie la întărirea oaselor. Nu judeca aspru sardinele pentru că sunt micuțe. O să îți schimbi părerea dacă îți spunem că alte specii, cele de pești mari, care se maturizează în ani, au timp mai mult la dispoziție pentru a absorbi mercur și alte substanțe toxice pentru organism, pe când micuțele sardine, care se hrănesc cu plancton, nu. Medicii chiar sfătuiesc pe toată lumea săconsume pește de cel puțin două ori pe săptămână pentru a beneficia de bogăția de acizi grași Omega-3, calciu și vitamina D (care favorizează absorbția calciului), vitamina B12 și fier.

Preparate prin metode tradiționale, cu adaos de sare și ulei vegetal, ulei de măsline sau sos tomat, sardinele pot fi consumate ca atare, din conservă, sau pot fi folosite pentru numeroase combinații culinare, găsindu-și locul alături de paste, salate, pizza și nu numai. Opțiunile de combinații sunt nelimitate, pentru că în bucătărie nu există reguli și condiții, există gusturi și preferințe personale. Și-apoi sardinele sunt un aliment versatil, care poate fi integrat în preparate în care nici n-ai fi bănuit că se poate.

Proteinele și acizii grași Omega-3 din sardinele din Marea Adriatică fac din conservele EVA un aliment gustos și foarte, foarte sănătos.

Dacă salatele nu mai sunt savurate, iată o gustare ultrarapidă și ingenioasă: sardine picante pe biscuiți sărați. Sunt numai bune pentru o seară cu prietenii în grădină sau pe terasă, la răcoare. Și un motiv foarte bun să te hidratezi, dar evitând alcoolul și cofeina, evident.

Hai, că trece canicula și în curând ne vom plânge de vremea ploioasă și temperaturile scăzute. 

 

 

Leave a Reply