Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, va oferi, alături de chef Marco Favino, o călătorie culinară de la Dolomiți la poalele Carpaților, oaspeților Hotelului Lux Garden din Azuga.
Cina de fine dining va avea loc pe data de 6 octombrie și promite să fie o călătorie gustativă fascinantă, care va explora punctele comune gastronomice, antropologice și culturale ale bucătăriei montane italiene și românești.
Chef Claudio Melis, născut în Sardinia și naturalizat în Trentino – Alto Adige, este în prezent Chef Patron al celebrului restaurant “In Viaggio” din Bolzano, care recent a obținut o stea Michelin, marcând un moment istoric în gastronomia orașului după peste 51 de ani de absență din Ghidul Michelin. Cu o carieră începută în echipa lui Gualtiero Marchesi la Erbusco, premiat la acea vreme cu trei stele Michelin, Claudio Melis și-a consolidat renumele ca Chef de Cuisine la Restaurantul Parizzi di Parma (1 stea Michelin) în 1996. Ulterior, s-a mutat în Dolomiți, unde a condus restaurantul cu stea Stube Hermitage la Biohotel Hermitage și a fost Executive Chef la Hotel Ciasa Salares până în 2010. Chef Claudio Melis a devenit un ambasador al culturii italiene în lume, colaborând și oferind consultanță în bucătării din întreaga lume, de la Arabia Saudită până în Antigua, de la Beijing până în Dubai.
“Cu fiecare farfurie pe care o pregătesc, încerc să transmit o poveste a Italiei, o poveste a aromei și a tradițiilor noastre culinare. În această călătorie gastronomică, alături de Chef Marco Favino, vom descoperi punctele noastre comune și vom crea o simfonie a gusturilor între Italia și România. Bucătăria este o limbă universală a gustului, iar noi suntem aici să o traducem într-o poveste de neuitat.”, a declarat Chef Claudio Melis.
Chef Marco Favino, născut în Puglia, școlit la una dintre cele mai bune instituții culinare din Italia, Alma La Scuola Internazionale di Cucina Italiana, sub bagheta maestrului Gualtiero Marchesi, a avut un parcurs rapid și ascendent. La numai 28 de ani, a devenit Executive Chef al unei masive structuri HoReCa, și-a perfecționat metodele gastronomice în Italia, iar în prezent ocupă poziția de Board Member la Lux Garden Hotel & Resort din Azuga.
“Gătitul este o artă și o pasiune pentru mine, iar acest eveniment reprezintă o oportunitate de a împărtăși bucuria gastronomiei italiene și românești cu oaspeții noștri. Această călătorie gustativă va fi o punte între România și Italia, evidențiind bogăția ingredientelor locale și tehnica rafinată de gătit italiană.”, a declarat Chef Marco Favino.
Cei doi chefi au ca obiectiv crearea unei experiențe culinare unice, în care produsele indigene din zona montană a României vor fi puse în valoare prin tehnica rafinată de gătit italiană. Această călătorie gastronomică va explora diferitele regiuni ale României și ale Italiei – de la Dolomiți la poalele Carpaților – evidențiind ingrediente comune precum ciupercile, flora spontană, brânzeturile, peștii de pârâu și fauna de munte.
Călătoria gastronomică va fi completată și de asocierea cu vinuri de la două crame prestigioase. Crama istorică românească din bine–cunoscuta regiune Dealu Mare, CRAMA DeMATEI, care pentru această ocazie va prezenta noua etichetă de colecție de soi unic, și Azienda Agricola Fiore, o cramă din Puglia cu o istorie a viticulturii transmisă din generație în generație încă din 1868.
Hotelul de cinci stele oferă o oază de liniște și excelență în servicii, un univers de rafinament și eleganță în mijlocul naturii. Situat la poalele pârtiilor de schi Sorica și Cazacu, ocupând o locație privilegiată aproape de stația de telegondolă, hotelul își întâmpina oaspețiicu camere spațioase și elegante, peisaje minunate spre munți, o terasă liniștită, un centru spa, și experiențe culinare unice.