Meniu special pentru Ziua Internațională a Burții de Vită, 24 octombrie

Ziua Internațională a Burții de Vită va fi sărbătorită în premieră în România, pe data de 24 octombrie, la Rual Primul AproBistro din București. Evenimentul face parte din seria de evenimente culinare “Degustări by Cosmin Dragomir & friends” și va include un meniu de degustare pregătit de Chef Laurențiu Hairadin, alături trei vinuri speciale de la crama SERVE.

 

The Tripe Marketing Board din Marea Britanie, o instituție care promovează consumul de burtă de vită, a ales data de 24 octombrie deoarece în această zi, în 1662, politicianul, prozatorul și cronicarul Samuel Pepys a scris: “Așa m-am întors acasă și am luat cina cu soția mea cu un fel de mâncare foarte bun din burtă, făcut de mine”. În Italia există o instituție similară, Academia de la Trippa al cărei membru este și Cosmin Dragomir, jurnalist culinar, cel care pregătește carteaPe culmile mahmurelii, o istorie a ciorbei de vită și nu numai.

 

“Mă bucur că cei de la Rual Primul AproBistro și crama SERVE au acceptat să organizăm împreună acest eveniment inedit pentru peisajul gastronomic de la noi. Din păcate noi nu reușim să valorificăm acest ingredient la adevărata lui valoare, facem doar ciorbă și, rar, tuslama sau tocăniță. În cercetarea mea pentru carte am întâlnit sute de rețete cu burtă de vită, pe mai toate continentele. În Italia am fost uimit de restaurantele Tripperia care sunt specializate în gătirea burții de vită și care sunt la mare căutare. Chef Laurențiu Hairadin a ales șase rețete cu burtă de vită, de pe trei continente, cărora le-a adăugat un fel cu burtă de porc și un desert din legume. Meniul de degustare este completat cu țuică și vinuri de la Crama Serve, Cosmin Dragomir.

 

 


Degustarea de 
vinuri se va face cu gama Nasul Nobil de la Crama SERVE din Ceptura, care cuprinde trei etichete: Nasul Cavalerului, Nasul Contesei și Nasul Maestrului
Participanții care își doresc pot deveni membri gold al clubului de vinuri SERVE, ceea ce oferă  ai multe beneficii: reducere la toate produsele SERVE; livrare gratuită în toată țara; acces la petrecerile cramei sau ale partenerilor. 

Prețul biletului pentru întraga experiență culinară ( țuică & meniuri degustare preparate culinare & vinuri) este de 220 lei, iar rezervările se fac la:      
0725 995 974 sau la pagina evenimentului. 

Leave a Reply