Piano Heroes – un eveniment caritabil dedicat copiilor cu autism

Asociaţia Piano Therapy organizează în data de 15 noiembrie, la Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București, evenimentul caritabil Piano Heroes, cu scopul de a strânge fonduri care să înlesnească accesul copiilor diagnosticați cu autism la terapia prin metoda Piano Therapy.

„Piano Therapy este dedicată copiilor diagnosticați cu autism, care are ca scop dezvoltarea motricității, a limbajului, atenției și îmbunătățirea comportamentului, cu ajutorul pianului. Această metodă folosește tehnici din analiza comportamentală aplicată și este adaptată nevoilor fiecărui copil. Spre deosebire de cursurile de pian, unde obiectivul participanților este de a-și însuși cât mai multe cunoștințe și de a face performanță, la orele de Piano Therapy scopul este îmbunătățirea limbajului, abilităților de mișcare, atenția. Prin programul Întâlniri muzicale, ne dorim ca ei să își dezvolte abilitățile de socializare, să își exprime emoțiile, să se manifeste liber într-un grup, să aibă un feedback pozitiv de relaționare și să se familiarizeze cu muzica și instrumente muzicale, care au rolul de a le menține atenția și motivația active”, a explicat Tatiana Dănciulescu, președinta Asociației Piano Therapy.

Strângerea de fonduri în sprijinul Asociației Piano Therapy include o licitație caritabilă ce se va desfășura, în perioada 1 – 14 noiembrie, pe pagina de facebook a acesteia, și se va încheia în cadrul evenimentului care se va desfășura miercuri, 15 noiembrie.

Licitația caritabilă va fi urmată de un concert susținut de cunoscuta trupă de muzică a capella  Blue Noise. Oricine poate participa la Piano Heroes făcând o donație recomandată în valoare de 150 lei,  în contul asociației Piano Therapy, respectiv RO56BACX0000001408168000- Unicredit Bank.

Metoda Piano Therapy este o metodă creată special pentru copiii cu autism, cu scopul dezvoltării abilităților motrice, limbajului și atenției, prin expunerea activă la instrument. Aceasta este o metodă complementară, nu alternativă, care aduce un plus în dezvoltarea integrativă a copiilor. Ședințele se desfășoară sub îndrumarea unui terapeut format în metoda Piano Therapy, în ritmul și modul propriu de învățare al fiecărui copil. Mediul de lucru este preponderent senzorial, fiind adaptat la nevoile copiilor.

Leave a Reply