Cumpărături de Black Friday – la ce să fim atenți pe lângă reduceri

Firma de avocatură Hategan Attorneys atrage atenția în prag de Black Friday că, pe lângă regulile aplicabile vânzărilor promoționale, vânzătorul are obligația să ofere clientului bunuri cu o garanție legală de conformitate pe o perioadă de 2 ani de zile de la momentul livrării bunurilor. 

Black Friday este unul dintre cele mai așteptate evenimente de cumpărături din an, cu reduceri semnificative și oferte speciale la o gamă largă de produse. Cu toate acestea, este important să cunoaștem drepturile noastre ca și consumatori și să ne asigurăm că produsele pe care le achiziționăm sunt conforme cu standardele legale.

Cu apropierea Black Friday, firma de avocatură Hattegan Attorneys atrage atenția cu privire la respectarea drepturilor consumatorilor referitor la  garanția legală de conformitate a produselor comercializate. Ce înseamnă acest lucru pentru consumatori? Cumpărătorul are dreptul de a cere aducerea produsului în conformitate, o reducere proporțională a prețului sau, în anumite condiții prevăzute de lege, încetarea contractului de vânzare, atunci când observă neconformități.

Este important de știut că, pe lângă garanția legală de conformitate, vânzătorii pot oferi și garanții comerciale, care reprezintă angajamente suplimentare față de consumatori, peste obligațiile legale referitoare la garanția de conformitate. Este important de menționat că garanția legală de conformitate (imperativă) se aplică pentru neconformitățile care apar în primele 2 ani de la livrare, în timp ce garanția comercială de conformitate (facultativă) oferă remedii suplimentare pe care operatorul economic le poate oferi voluntar.

Hategan Attorney reiterează importanța ca operatorii economici să ofere informații clare și precise cu privire la garanția legală de conformitate și garanția comercială atunci când oferă produse consumatorilor, cu scopul de a asigura o relație corectă și transparentă între părți.

Fondată în 2004, firma de avocatură Hațegan Attorneys are o echipă specializată în toate ramurile de drept relevante precum fuziuni și achiziții, energie, concurență, imobiliare, dreptul muncii, protecția consumatorului, GDPR etc. Avocații Hațegan Attorneys oferă consultanță juridică în limba germană, engleză, italiană și franceză.

Hațegan Attorneys are sediul în Timișoara și este singura firmă de avocatură din România membră GGI Global Alliance.

Cu un leadership extrem de implicat în proiecte sociale, Hațegan Attorneys este singura firmă de avocatură din România care a lansat Fundația Hațegan, o fundație cu proiecte educative, culturale și sociale. Fundația Hațegan organizează de 10 ani Balul Vienez Timișoara, al 31 bal vienez recunoscut de Primăria Viena la nivel internațional.

Mai multe detalii despre domeniile de expertiză şi echipa Hațegan Attorneys găsiți la www.hategan.ro/ro/

 

Leave a Reply