Bun ca sarea-n bucate

Bogăția de arome, culori și texturi a roadelor toamnei mă fascinează în fiecare an și timp de o lună sunt cuprinsă de o frenezie a asocierilor, combinațiilor de tot felul. Combinații ce au la bază fructe, legume, frunze comestibile sau aromate, rădăcinoase, în cantități variabile, dar care au un ingredient constant – uleiul de măsline extra virgin. 

Când vine vremea umplerii cămărilor, atunci când se culeg ultimele fructe ale verii – tomatele și vinetele, când se taie frumoase căpățâni de varză și conopidă, de diferite forme și culori, când se smulg rădăcinoase prețioase din pământul reavăn, este momentul să dedicăm un interval de timp generos preparării salatelor de tot felul. Pentru că frunzele sunt mai mereu din abundență, să profităm de cele mai ingenioase rețete și să aducem un plus de vitamine, nutrienți și antioxidanți, organismului nostru, acum în preajma iernii. 

 

Cel mai bun mod de a obține un aport suficient de vitamine prin alimentație este adoptarea unei diete echilibrate, cu o mare varietate de alimente, în care salatele să fie, așadar, o prezență zilnică. Iar uleiul de măsline extra virgin este cea mai bună alegere pentru asezonarea salatei atunci când vine vorba să beneficiem de toți nutrientii din legume, căci grăsimile mononesaturate din uleiurile de măsline extra virgine asigură o absorbție mai eficientă de carotenoizi, vitamine, pigmenți și antioxidanți din legume și fructe.

Monini ne propune uleiul de măsline extra virgin Monini Classico pentru asezonarea salatelor preferate. Monini Classico este uleiul de măsline extra ­virgin renumit pentru aroma sa con­secventă, indiferent de modul în care este utilizat pentru a prepara felul dorit. Recomandat pentru o mare varietate de preparate cărora pur și simplu le completează și îmbogățește gustul, este indicat fie că este vorba despre salate, sosuri, fripturi ori garnituri.
Pe scurt, salatele înseamnă sănătate, o sursă de vitamine si minerale necesare în alimentație la orice vârstă, o gustare ușoară și rapid de preparat. Și, nu în ultimul rând, plăcerea de a le savura: textura, mirosul, aromele și culorile legumelor proaspete ne incită toate simțurile.

 

Leave a Reply