Vegeta te ajută să mănânci echilibrat

Subiect tot mai des abordat, dieta echilibrată, este în același timp un obiectiv nu tocmai ușor de atins. Motivele sunt numeroase: propriul subiectivism (avem tendința de a atribui alimentului preferat valențe nutriționale sporite), lipsa de timp sau chiar cea de informare. Vegeta ne oferă produse care să ne determine să consumăm și alimente din grupele mai puțin preferate. 

A avea o dietă echilibrată înseamnă a consuma din absolut toate cele cinci grupe alimentare, dar în proporții corecte. Iar Podravka este de partea celor care vor să mănânce sănătos dar și gustos. Pentru că mâncarea trebuie să fie nu doar necesitate ci și bucurie.

Cele cinci grupe alimentare la carefăceam referire sunt:
Grupa 1: cereale integrale și făinoase (pâine, orez, secară, paste făinoase, cereale pentru micul dejun).
Constituie baza unei alimentații sănătoase și trebuie să aibă cea mai mare pondere în meniul zilnic. Reprezintă baza piramidei alimentare.
Grupa 2: legume și fructe.
Bogate în vitamine, minerale și fibre, fructele și legumele contribuie și la o bună digestie.
Grupa 3: lactate (lapte, iaurt, brânzeturi).
Sunt surse de vitamine (A și D), calciu și proteine.
Grupa 4: carne.
Sursă de proteină animală, carnea contribuie la menținerea și repararea țesuturilor, dar și la formarea masei musculare.
Grupa 5: grăsimile, uleiurile și dulciurile.
Aflate în vârful piramidei alimentare, acestea vor trebui consumate cu moderație, în cantități mici.
O alimentație necorespunzătoare, neechilibrată, face ca organismul să nu funcționeze corect, devenind cauza diverselor tulburări și îmbolnăviri. De asemenea, atât subalimentarea cât și supraalimentarea atrag dupa ele o serie întreagă de grave probleme de sănătate.


Orice preparat din legume care primește atingerea magică de la Vegeta Natur adaos universal pentru mâncăruri va fi cu adevărat bucurie. Pentru că este o comoară de arome naturale provenind de la nouă legume. Și pentru că un loc special pe mesele noastre îl ocupă cartoful, gătit în fel și chip, lui îi este dedicată Vegeta Natur Condimente pentru cartofi. Cât despre preferințele pentru un tip de carne sau altul, variante sunt pentru toate gusturile: Vegeta Natur Condimente pentru carne de porc, Vegeta Natur Condimente pentru pui auriu, Vegeta Natur Condimente pentru pește, Vegeta Natur Condimente pentru carne de miel. Să nu uităm, însă, că cea mai sănătoasă metodă de preparare a cărnii rămâne cea pe grătar. Și că indiferent de tipul acesteia, Vegeta Natur Condimente pentru carne la grătar va oferi fripturii o savoare cu totul deosebită. Și încă ceva: acest condiment poate fi folosit și pentru prepararea legumelor la grătar.

Leave a Reply