S-a lansat BăcăniaVerde.ro, hub dedicat producătorilor locali

Recent s-a lansat BăcăniaVerde.Ro, food hub cu platforma eshop online dedicat producătorilor locali, artizani de bun gust și cultivării educației gastro-oenologice prin experienţe multisenzoriale.

Inițiativa aparține unor doamne ce și-au făcut remarcată prezența în ultimii ani în zona de food&wine a vieții mondene, având numeroase inițiative menite a promova producătorii locali – Raluca Vasile și Adriana Popescu. 

“Etic, tradițional, proaspăt și savuros, cu arome și gusturi din copilărie fabuloase, dar și cu accente moderne, îmbinând arta bunicilor noștri și creativitatea secolului 21 și atmosfera caldă și familială din jurul mesei tradiționale româneßti – iată cum descriem “meniul” noului food hub BăcăniaVerde.Ro”, explică Raluca Vasile, consultant branding multisenzorial și parfumier. “Spun <meniul> pentru că am lansat această patformă într-o perioadă în care nu ne putem bucura prea mult de ieșiri la restaurante și de evenimente – și ne e dor”, mai adaugă aceasta.

Platforma își propune să susțină producătorii români, asumați, curajoși și inventivi, aducând în atenție produse locale, de calitate, de la artizani din toata țara. Sunt produse selectate pe criteriile mișcării Slow Food:  bune, gustoase, curate, etice în raport cu efortul producatorului și mediul.

“Este o zonă dragă nouă în care activăm offline de mai bine de 10 ani cu o bază de date de peste 10.000 contacte directe – persoane fizice și clienți corporate, experimentaliști de evenimente și iubitori de gastronomie și vin, de produse gourmet tradiționale, de gusturi bune locale, cu degustări și evenimente, pe care sperăm să le putem relua în curând”, declară Adriana Popescu, cunoscută jurnalistă de lifestyle, extrem de apropiată de lumea fascinantă a vinului.

“Am strâns deja o comunitate micuță, dar inimoasă, la care te invităm să ni te alături dacă ești producător și simți că ai ceva de spus, și dacă ești consumator, să îndrăznești să încerci delicii cu savori uitate sau în combinații noi, să cumperi mai mult on line, să susții alături de noi acești producători ambițioși și încrezători în ceea ce fac” a mai adăugat aceasta.

BăcăniaVerde.Ro dă și opțiunile de a-ți face propriul coș sau de a opta pentru coșurile de-a gata, măiestrite de-ai noștri prieteni-colaboratori.

Cadouri-gourmet simbol, idei pentru mese vesele, festive sau informale, picnicuri, cine, onomastici și alte sărbători

Am testat pltaforma și am ales dulciuri artizanale, mai precis trufe. Site-ul este intuitiv și curat, te inspiră pentru viitoare cadouri de zile aniversare și onomastice, produse pentru sărbători religioase, mese festive, picnicuri, cine romantice, mese vesele în familie sau cu prietenii, degustări, diferite alte ocazii precum 1 și 8 Martie, Valentine’s Day, Paște, Crăciun, Anul Nou.


Are avantajul că poți personaliza în funcție de gusturi un cadou-gourmet simbol cu brânzeturi cu trufe, “cofeturi” home made și vin, până la un adevărat coș pentru un festin gastronomico-oenologic.

Indiferent de  buget, aici poți găsi un cadou pentru cei dragi, pentru un  partenerde afaceri sau chiar pentru tine:

  • Delicatese-signature:  untură de rață cu turmeric, cremă de brânză cu fistic și fenicul, unt cu trufe, pastă de jumări, pate de cerb ș.a. pentru  platouri asortate sau ca însoțitoare la o varietate de preparate.
  • Brânzeturi maturate, cu condimente, cu trufe, cu vin roșu și multe altele
  • Dulcețuri , chutney-uri și sosuri GourmeTradițional – de fructe negre & espresso, rubarbă & curry, ardei iute, ghimbir & piper etc.
  • Zacuști de vinete, cu ciuperci, cu trufe
  • Produse de patiserie și cofetărie artizanală – tablete de ciocolată cu fructe confiate, condimente și oleginoase, biscuiți asortați, praline, macarons cu arome delicioase, cozonaci dolofani, plini de cacao și nucă.
  • Vinuri spumante, albe, roze, roșii din toate regiunile vitivinicole ale țării, inclusiv etichete mai rare, pe care nu prea le găsești. Avem deja de la câteva crame, le vom prezenta în curând.
  • Pachete de degustări de brânzeturi pentru vinuri dacă vrei să impresionezi un partener de afaceri sau musafirii apropiați, prieteni și rude.

Iar acestea sunt doar o parte pentru că vei găsi multe altele. Toate condițiile de comandă rapidă le găsești pe site.

Și ca surpriza multisenzorială să fie într-adevăr completă, intră și pe site-ul partener cu produse cosmetice, organice din România, pentru tine și pentru cei dragi: unturi și creme de corp, parfumuri elegante, gourmet sau puternice, cu arome pe alese, de la arome florale și citrice, la vetiver și oud, sau chiar un inedit Parfum de vin  – pe care le poți personaliza în sticluțe bijuterii.

 

Leave a Reply