Inimii chiar îi priește EVA – conserve de pește

Dacă pentru pescuit există perioade de prohibiție, pentru consumul de pește nu există niciodată interdicție. Mai mult, este chiar încurajat de experții în nutriție pentru multiplele beneficii aduse sănătății. Peștele este, în primul rând, cea mai mare sursă recunoscută de acizi grași Omega-3. Pe lângă aceștia, neapărat trebuie menționate proteinele, aminoacizii, mineralele și vitaminele A, B6, B12 și D, toate fiind indispensabile arhitecturii unei alimentații sănătoase.

Includerea peștelui în alimentație, de cel puțin două ori pe săptămână, ajută la menținerea sănătății inimii și vaselor de sânge, ceea ce are ca și efect reducerea riscului de deces cauzat de afectare cardiovasculară. Studii de încredere au relevat faptul că acele persoane care consumă în mod regulat pește și-au diminuat riscul de îmbolnăvire cu o treime. Acestui mare avantaj pe care îl oferă consumul de pește i se mai adaugă și alte beneficii precum creșterea nivelului de energie, un tonus psihic crescut și rezultate notabile în lupta împotriva obezității.

Acizilor grași polinesaturați de tip Omega-3 din pește li se datorează efecte spectaculoase în fluidizarea sângelui și reducerea riscului de tromboze, în scăderea tensiunii și a colesterolului, în stimularea imunității și îmbunătățirea capacității de memorare și învățare. Iată doar câteva argumente – cele mai puternice – care să vă convingă să consumați pește mai des decât, poate, o faceți deja.

Cu delicioasele conserve EVA este simplu să mâncați pește, trebuie doar să vă alegeți sortimentul preferat dintr-o generoasă și variată gamă de produse, pentru toate gusturile. Este simplu pentru că „săriți” peste etapele mai puțin plăcute ale preparării peștelui și nu faceți nimic în plus decât să desfaceți cutia și să savurați conținutul.

Amatorilor de combinații de pește și legume sau cereale le sunt recomandate salatele EVA Salată de Ton cu Quinoa roșie, EVA Salată de Ton cu Orez sălbatic, EVA Salată de Ton cu Cous cous, EVA Salată de Ton Dalmată, EVA Salată de Ton Mediteraneană sau EVA Salată de Ton Mexicană. Surprinzătoare și exotice, salatele EVA combină bucăți de ton de cea mai bună calitate, variate legume, mirodenii și ulei de măsline, pentru ca experiența gustativă să fie una memorabilă. Însă dacă preferați gustul tonului simplu, pe care să îl consumați ca atare ori să-l adăugați în rețetele proprii de salată, aveți la dispoziție variantele de EVA Ton bucăți în ulei de măsline, EVA Ton bucăți în ulei vegetal, EVA Ton bucăți în suc propriu sau EVA Ton mărunțit în ulei vegetal. Sau poate preferați EVA Pateu de Ton, cu textura sa fină, gustos și foarte tartinabil, o alegere excelentă pentru cei a căror nutriție necesită mese dietetice sau pur și simplu sunt atenți la sănătatea lor.

Consumate ca atare – ca fel principal – sau preparate cu paste, în salate sau sandwich-uri, sunt excelente conservele EVA File de macrou în ulei vegetal ori în sos tomat. La fel și cele două variante de hering, în ulei vegetal sau sos tomat, care, în plus, pot însoți cartofii sau orezul.

Și nu în ultimul rând, aducem în atenție EVA Sardine în ulei vegetal cu lămâie. Pe lângă faptul că sardinele sunt o bogată sursă de acizi grași Omega-3, antioxidanți, calciu, fosfor, vitaminele B2, B3 și D, sunt și una dintre puținele specii pe care le pot consuma în siguranță și femeile însărcinate.

PUBLICITATE

Leave a Reply