La detoxifiere te poți baza pe ton

Detoxifierea organismului este esențială pentru corpul nostru asaltat de numeroasele toxine pe care le asimilăm atât din dietă cât și din mediul înconjurător. Sau după bombardamentul din timpul sărbătorilor, cu tocături, afumături, grăsimi, prăjeli, dulciuri și alcool.

Detoxifierea este recomandată tuturor, dar în special celor care suferă de obezitate, au probleme digestive, boli autoimune, inflamații, alergii sau balonare. Organismul „curățat” de kilogramele în plus, care a eliminat oboseala cronică, va avea un tonus mai puternic, va deborda de bună dispoziție.

O perioadă de post este una dintre posibilitățile care ne pot ajuta să ne reglăm organismul. O altă variantă a curei de detoxifiere este aceea a unei diete bazată pe fructe, legume, sucuri, pește și hidratare.

Consumul zilnic a cel puțin doi litri de lichide, fie apă simplă, apă cu adaosuri de fructe sau ceaiuri din plante, fără zahăr este unul dintre moduri de curățare ale organismului. Lichidele vor îmbunătăți funcționarea rinichilor și vor favoriza drenajul limfatic.

Un alt aspect este evitarea consumului de produse tip fast-food sau semipreparate congelate. Alimentația trebuie să cuprindă în special legume și fructe (de preferință crude), verdețuri, cereale integrale și oleagioase (nuci, migdale, caju). Este interzisă carnea roșie, fiind permisă doar cea de pasăre (pui, curcan) și pește.

Tonul este o alegere foarte bună, fiind bogat în proteine și alte elemente nutritive, dar fără grăsimi și cu un conținut scăzut de calorii. O conservă EVA Ton în suc propriu, EVA Ton bucăți în ulei vegetal sau EVA Ton bucăți în ulei de măsline poate constitui o masă în sine, ca atare ori adăugat în salată verde ori alături de o garnitură de orez integral sau paste integrale. Altă sugestie de variantă de prânz sau cină: un cartof dulce copt sau o sfeclă coaptă peste care poți pune o conservă EVA Ton mărunțit în ulei vegetal, totul stropit bine cu suc de lămâie.

Este bine ca mesele să fie servite la ore fixe, să nu lăsați ca atenția să vă fie distrasă de telefonul mobil, să mâncați încet și îndelung. Pentru a avea succes trebuie făcută mișcare, să dormiți cel puțin opt ore în fiecare noapte, să vă culcați înainte de miezul nopții și să practicați zilnic 15 minute de exerciții de respirație profundă.

Urmând aceste reguli timp de cel puțin 14 zile veți constata o îmbunătățire a digestiei, dispariția balonărilor și durerilor de cap, creșterea tonusului fizic și emoțional, reîmprospătarea respirației iar pielea și părul vor avea un aspect strălucitor, sănatos.

Leave a Reply