Zilele Horticulturii Bucureștene, într-o locație inedită: Grădinile Senatului – Palatul Parlamentului, intrarea A1, în perioada 9-12 mai 2024

Anul acesta Zilele Horticulturii Bucureștene se vor desfășura în perioada 9-12 mai, într-o locație inedită: Grădinile Senatului, la Palatul Parlamentului. Vor fi peste 80 de expozanți, iar programul plin de evenimente captivante și experiențe horticole unice este gândit pentru a antrena întreaga familie. 


Grădinile, proiectate și realizate pe spațiul fostului Cartier istoric Uranus, marchează aniversarea a 160 de ani de la crearea Senatului României.
La cea de-a 20-a ediție a acestui eveniment horticol plin de culoare și inspirație, publicul larg va avea acces gratuit și va putea să descopere și să achiziționeze flori, plante ornamentale, material săditor, fructe, legume, echipamente și alte produse horticole de la cei peste 80 de producători prezenți.

 

Programul va include expoziții tematice, demonstrații practice, precum și ateliere și activități educative și distractive pentru întreaga familie. Enumerăm câteva din atracțiile programului:

 

Grădinile Senatului un Memorial Uranus” – Prezentare proiect și tur ghidat.
Compostul – ce este, cum se face și ce beneficii aduce”
Vecini cu aripi atelier pentru copii despre ornitologie
Plantăm fapte bune în România ateliere de plantare și identificare a arborilor
“Herbarium – Cum ne orientăm în lumea plantelor?” – Un atelier fascinant care vă va ghida prin diversitatea plantelor.
Soluții practice pentru culturi ecologice de căpșun și zmeur
“Poveștile florilor. Flori în timbre” – Descoperiți istoria florală surprinzătoare prin timbre florale artistice.
Digitalizarea în pomicultură
Flori de Ziua tatăluiatelier pentru copii
Soluții inteligente pentru culturi aeroponice
Transformă orașul în grădină, la atelierul Fereastra verde
Descoperă magia grădinăritului urban în inima orașului la atelierul nostru dedicat tuturor pasionaților de spații verzi, indiferent de mărimea locuinței lor.
Zilele Horticulturii Bucureștene se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române și sub simbolul Bujorului, declarat oficial Floare Națională a României prin Legea 285/22.10.2022, la inițiativa Facultății de Horticultură din București.
 

 Odată cu acest eveniment publicului îi este propusă o campanie – concurs  “Bucureștiul HORTIcultural

În mijlocul agitației cotidiene, o oază de natură îi așteaptă pe participanți să descopere legătura dintre oraș și elementele sale horticole în cadrul campaniei ”București, oraș HORTIcultural”.

Bucureștiul se transformă într-un oraș al naturii, în care 11 insulele verzi tematice te invită să explorezi diversitatea plantelor și frumusețea horticulturii. Fiecare insulă verde reprezintă un element al horticulturii, precum mărul, floarea de iris, tomata sau albina, oferind vizitatorilor o experiență captivantă și educativă.

 Parcursul campaniei-concurs:

Vizitează minim 9 din cele 11 insule verzi
Scanează codul QR al locației
Confirmă traseul parcurs pe horticultural.usamv.ro
Câștigă un premiu instant!

www.horticultural.usamv.ro

Evenimentul este organizat de Facultatea de Horticultură, din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, alături de Ministerul Educației și Primăria Municipiului București.

Leave a Reply