Avem un Rege, ce facem cu el?

Nu vreau sa invart aceleasi fraze, sa mestec bombastic cunostinte dobandite recent de pe net, sunt prea multi demagogi ocupati cu subiectul. Vreau doar sa reamintesc cate ceva din cele  rostite azi in Parlamentul Romaniei, de catre ultimul supravietutor dintre sefii de stat din cel de al Doliea Razboi Mondial, Regele Mihai I al Romaniei.

“Lumea de maine nu poate exista fara morala, fara credinta si fara memorie. Interesul ingust si lasitatea nu trebuie sa ne acopere viata. In anul 1989 in ajutorul Romaniei s-au ridicat voci cu autoritate pe toate meridianele globului.

A sosit momentul dupa 20 de ani sa avem un comportament public rupt complet si definitiv de naravurile trecutului: demagogia, egoismul primitiv, agatarea de putere si bunul plac nu au ce cauta in institutiile romanesti ale anului 2011.Ne aduc prea mult aminte de anii de dinainte de 1989.

Se cuvine sa rezistam prezentului si sa ne pregatim viitorul. Sa continuam efortul de a redeveni demni si respectati.

Am servit natiunea romana de-a lungul unei vieti lungi si pline de evenimente, unele fericite si unele nefericite. Dupa 84 de ani de cand am devenit rege pot spune fara ezitare natiunii romane ca cele mai importante lucuri de dobandit dupa libertate si democratie sunt identitatea.

Romania si toate tarile din Europa au nevoie de carmuitori respectati si priceputi. Juramantul meu a fost facut si continua sa fie valabil pentru toti romanii. Ei sunt toti parte a natiunii noastre.”

In fata unui asemenea om, eu una, ma inclin!

Leave a Reply