Virgil Ianțu ne îndeamnă să fim învingătoare

Miecuri 21 octombrie, când este celebrată Ziua Internațională a Conștientizării cu privire la Reconstrucția de Sân, a fost lansat site-ul estioinvingatoare.ro, dedicat femeilor afectate de cancer mamar.
virgil iantuEvenimentul, la care au participat medicii Alexandru Blidaru, Cristian Bordea, Dan Jinga, Dragoș Zamfirescu, Ana Maria Oproiu și Beatrice Popovici Vîlcu de la Romger Medical (mentorul campaniei de care este legată platforma online), a fost moderat de Virgil Ianțu.
Pentru a înțelege cât este de important ca o pacientă care a supraviețuit cancerului de sân să știe că are dreptul de a beneficia de reconstrucție gratuită, (decontată prin Casa de asigurări de Sănătate), a fost prezentă și Dania Șelaru. Dania este o pacientă care a suferit o intervenție pentru extirparea unei tumori maligne la sân și apoi o operație de reconstrucție mamară în 2012. Ea a mărturisit că a avut nevoie, ca pacient, de informații corecte și disponibile.
Medicii au subliniat faptul că obiectivul major este ca reconstrucția să facă parte, din primul moment, din indicația terapeutică a pacientei.

Breast Reconstruction Awareness Day (BRA Day) este ziua dedicată femeilor care au suferit una sau mai multe operații de reconstrucție a sânului după ce au suferit de cancer mamar și este marcată la nivel internațional pe 21 octombrie.
Ca o paralelă amuzantă, la conferința ce a marcat această zi, în  Stale Unite, gazda din acest an a fost Jay Leno.
Apelul lansat de gazda ediției românești, Virgil Ianțu, îl puteți citi mai josscrisoare Iantu

 

Leave a Reply