Ce să faci cu zilele libere – ziua 1 – Palatul Știrbey

Dacă ești un bucureștean permanent ocupat și antrenat în tot felul de activități, ești ușor descumpănit  dar și plin de așteptări, când te trezești brusc cu patru zile libere.
Și dacă nu ești amator de stat în coloană cu piciorul anchilozat pe ambreiaj, înspre/dinspre destinații populare de pe Valea Prahovei (și variante), poate îți va fi de folos miniserialul de față.

Patinaj, echitație, artă și gastronomie pe domeniul Știrbey, de la Buftea
Palatul Știrbey se află la 15 minute de mers cu mașina, de la Casa Presei ( Str. Stirbey Vodă nr. 36, Buftea). Patinoarul are 600 de metri pătrați și este deschis în timpul săptămânii de luni până vineri, între orele 15.00 și 23.00, iar în weekend, sâmbăta și duminica, între orele 10.00 și 23.00.

echitatiePe lângă patinaj, cei mari și cei mici se pot bucura de zona de echitație, având ocazia să se plimbe prin pădure, pe cai sau ponei, sub supravegherea instructorilor experimentați. În plus, oricine, copil sau adult, se poate inscrie la cursuri de echitație.

 

TargLângă patinoar se află un mic târg de Craciun, cu brad împodobit, om de zăpadă și căsuțe de lemn, de unde se pot lua gustări calde, cafea și ceai cald, vin fiert și delicioase plăcinte cu brânză.

 

semineuPentru cei mai pretențioși sau înfometați există restaurantul din incinta Palatului Știrbey, situat lângă patinoar. Acolo, într-un decor feeric, cu șemineu autentic, decorat cu crengi de brad, globuri colorate și șosete roșii încăpătoare (pentru darurile Moșului), se poate lua prânzul sau cina, în regim a la carte.

 

restaurantÎn plus, pasionații de artă au posibilitatea să admire și să achiziționeze tablourile expuse în incinta Palatului Știrbey, o colecție ce aparține Galeriei Romană. Tablourile sunt operele unor pictori importanți din ultimele cinci secole și pot completa cu succes colecțiile pasionaților de artă.

 

Astfel poți petrece o zi plăcută în preajma Bucureștiului, într-o atmosferă sofisticată și relaxantă, fără eforturi care să-ți umbrească bucuria. Parol!

masa decorata

Leave a Reply