Prima expoziție personală a lui Paul Surugiu, la Goldart

Paul Surugiu, sau Fuego pentru numeroșii săi fani, va avea prima expoziție de pictură denumită „FLORI DE ROUĂ”, în perioada 1 – 10 iunie 2016 , la Casa de Licitații GOLDART din București. Inițiativa este continuarea demersului său caritabil, început în luna octombrie  a anului trecut, când a lansat proiectul „ART BY FUEGO-ARTĂ PENTRU SUFLET”,  menit să sprijine marii artiști ai României, ajunși, din diverse motive, într-o situație dificilă, dar și tinerele talente.

Fuego picteazaAstfel, majoritatea fondurilor obținute din vânzarea picturilor realizate de Paul Surugiu merg către legendele României, dar și către tinerii care bat la porțile afirmării. În 8 luni, proiectul a făcut numeroase fapte deosebite, ajutând peste 40 de cazuri, printre care amintim artiști mari precum Ilie Micolov, Lucky Marinescu, Cornel Constantiniu, Aimee Iacobescu, Anca Pandrea, Elisabeta Preda, Petru Demetru Popescu, Ioan Voicu, Gheorghe Urschi și mulți alții.

„FLORI DE ROUĂ” simbolizează formele naturii în starea lor imaginară, ca și cum ar fi originea a tot. Cu neclaritate, din culori multiple, începuturile parfumate, florile discrete, sub forma fragilă, ne dau avânt, ne sădesc bazele unor frumoase amintiri. Și chiar dacă cele de pe urmă nu se vor concretiza, florile vor fi mereu, cea mai frumoasă amintire, când o umbră va fi plăcerea. Cu romantism, tehnica lui Paul Surugiu ne introduce într-o poveste, multicoloră, difuză, care transmite sinceritate și onestitate din punct de vedere artistic.

Fuego picteaza 2“ Pictura e o terapie ce-mi dă putere. Expoziția „FLORI DE ROUĂ” este lumea mea de culoare, un univers paralel al activității mele. Pictura îmi arată că în artă nu există nicio regulă. Pot să mă joc cu forme, culori, idei. Mă relaxează și-mi dă posibilitatea de a găsi noi și noi simboluri. Mă împlinește, simt că mă deconectează de toată nebunia și vă încurajez și pe voi să faceți altceva atunci când aveți timp” a declarat Paul.

Dacă iubiți arta sau vă regăsiți în demersul generos al artistului, puteți vizita Casa de Licitații GOLDART din București, în perioada 1-10 iunie, sau artbyfuego.ro http://goldart.ro/ , dar și paginile de FB ale artistului.

Leave a Reply