Masculinitatea feminină în Wo | Man by Alexandra Calafeteanu

Alexandra Calafeteanu a lansat colecția capsulă Wo | Man, în cadrul Romanian Fashion Philosophy AW 17/18. Colecția pune în valoare întâlnirea inedită dintre o femeie și un bărbat.

Alexandra Calafeteanu este o apariție, la fel cum sunt și hainele create de ea, despre care nu știi dacă este suficient să spui că sunt frumoase și elegante. Punând simplitatea față în față cu abordarea sofisticată, ea a reușit o nouă colecție remarcabilă, intitulată Wo | Man.

Colecția recent lansată aduce în prim plan aceleași croiuri precise cu care Alexandra Calafeteanu ne-a obișnuit, prin intermediul lor cele două stiluri se întrepătrund, femeia preluând din atitudinea bărbatului, păstrându-și însă în același timp feminitatea și senzualitatea.

Prin liniile simple și clasice, ținutele capătă eleganță, oferindu-i femeii rolul principal în jocul dintre putere și seducție. Combinațiile de tafta cu stofă în carouri, de mătase cu neopren, în nuanțe de roz intens cu alb, albastru cu dungi verticale și turquoise cu alb au conturat viziunea completă și inedită asupra femeii puternice care își păstrează grația și delicatețea în ținutele office.

În Wo | Man, cele două sexe se întâlnesc la mijloc de drum contopindu-se în fuziunea de culori și stiluri distincte: neutre, suave, puternice, femeia ajungând astfel unde și-a dorit dintotdeauna: în brațele armoniei și pe treapta cea mai înaltă a încrederii în sine. Împrumutând cu eleganță elemente masculine, Alexandra Calafeteanu a redefinit prin Wo | Man femeia anticipată de Coco Chanel și Marlene Dietrich, promotoarele stilului masculin.

Jumătățile tăiate pe verticală sugerează cele 2 lumi total diferite, dar care în final se armonizează prin texturi, culori și linii. Jumătăți de povești se întrepătrund natural, iar femeia devine ceea ce poartă: puternică, curajoasă, delicată și senzuală. 

 

Credit Foto: Cosmina Contu

Leave a Reply