Cezar Mic desenează personaje mondene

Vernisajul primei expoziții personale a artistului Cezar Mic, elev în clasa a XI-a al liceului de arte plastice Nicolae Tonitza, a fost o surpriză plăcută pentru vizitatori. Un tânăr ușor rebel, dar talentat și manierat, a expus portrete elaborate ale unora dintre cei mai cunoscuți artiști din showbizz. Alte vedete au venit să-l susțină în demersul său artistic.

Alături de prof. Otilia Andrei, cea care a recunoscut și susținut talentul tânărului “încă de când acesta era mai mic de înălțime decât mine” cum a specificat gracila doamnă și de prezentatoarea Andreea Berecleanu, Cezar a mulțumit celor care l-au susținut și a explicat cum a ajuns să deseneze.

This slideshow requires JavaScript.

Printre personajele desenate de artist se află și Delia, Cheloo și Bendeac. „I-am ales pentru că mi-a plăcut foarte mult chimia dintre ei, e un grup frumos. Tablourile vor ajunge la ei și sper să le primească cu drag”, a mărturisit Cezar Mic. Cu un astfel de tablou a fost surprinsă și Andreea Berecleanu. Fără să știe că băutura ei preferată este cafeaua, artistul și-a imaginat-o cu părul făcut din celebra licoare. Vedeta s-a bucurat de darul primit și a promis că tabloul își va găsi locul pe peretele din living. Artistul a admis că pentru un tablou lucrează între 2 luni și câțiva ani, în funcție de complexitatea lucrării. Prețul unui tablou variază între 800 și 6000 euro.

Atmosfera a fost susținută prin acorduri de vioară și prezența Dianei Matei, care a oferit un minirecital cu piese din repertoriul celebrei Edith Piaf.  Misha, Dana Savuica, Nico, Adina Buzatu, designerul Mihai Albu, fosta campioana olimpica la gimnastică Monica Roșu, interpreta de muzică populară Viorica Macovei, precum și Haluk Kurcer, preşedintele executiv al Kanal D au fost prezenți la vernisaj.

Pasiunea pentru desen a tânărului s-a manifestat de la vârsta de 4 ani, când a început să reproducă diverse desene. Este atras de grafica și hiperrealism fiind influențat de artiști precum Salvador Dali și Vermeer. Cursuri de specialitate a început să urmeze în perioada gimnaziului, iar în primii ani de liceu a obtinut și primele diplome: Premiul I pentru lucrarea prezentată la Festivalul – Concurs de creație și interpretare artistică SPIR ART, editia a XII-a – profesor coordonator Diana Brăescu, Locul I la Festivalul de Teatru și Desen William Shakespeare/secțiunea desen. Cezar Mic nu susține că nu vrea să urmeze calea clasică a artistului contemporan, ci vrea să-și creeze propriul drum.

Leave a Reply