Colecția Alexandrei Calafeteanu, la Avanpremiere 18

Luminile și umbrele colecției The Shadow au prins viață pe podiumul cele de a 18- a ediții Avanpremiere, cel mai important și longeviv eveniment de fashion multibrand din România. Stilul rafinat și relaxat, al Alexandrei Calafeteanu, a stârnit furtunoase aplauze și a aprins imaginația multor dive prezente.

Nu există umbră fără lumină, iar armonia dintre ele devine esența vietii, surprinsă sub toate formele artistice, în recenta colecție a Alexandrei Calafeteanu.

This slideshow requires JavaScript.


Corsetele, rochiile cu mâneci supradimensionate, pantalonii evazați cu talie înaltă și jachetele dramatice au fost răsfățate de umbrele de intensități diferite ale materialelor negre, gri și albe. Accesorizate de inspiratele beltbegs de la Wildinga, ținutele create de Alexandra Calafeteanu au reușit o incursiune prin toate etapele prin care trece femeia actuală, evidențiindu-i intensitatea ce îi acaparează fiecare trăire: inocența, maturitatea, curajul, fronda, revolta, sex appeal-ul, caracterul dominator, dar și vulnerabilitatea.

Folosind materialul solat, a cărui textură futuristă se frânge în mai multe forme, piesele vestimentare au căpătat consistență și în același timp versatilitate, textura avangardistă revenind ușor la forma sa inițială. Acesta, folosit pentru volanele generoase sub diverse forme, cu umbre în nuanțe complementare materialului, și organza, în dungi ce au pus în valoare mânecile supradimensionate reprezintă texturile cheie ale colecției The Shadow.

Viața însăși are multe nuanțe, tocmai pentru că are lumină, iar The Shadow by Alexandra Calafeteanu a pus lumina pe formele potrivite, comunicând astfel complexitatea feminină proiectată în zeci de nuanțe și intensități.

 

Leave a Reply