Teodora Drăgoi Pop a prezentat festivalul ProEtnica


Teodora Drăgoi Pop, prezentatoarea edițiilor speciale ale emisiunii postului național de televiziune, Conviețuiri,  a fost în aceste zile amfitrioana Festivalul Intercultural Sighișoara – ProEtnica. Evenimentul va fi reflectat de TVR într-o ediție specială a emisiunii “Conviețuiri” pe data de 23 august, de la ora 15.00

Peste 50 de spectacole artistice, un târg de arte și meserii, unde au fost etalate diverse obiecte tradiționale, fabricate de către participanții aparținând minorităților naționale, acestea au fost “întâmplările” acestui important eveniment. În plus, a avut loc o expoziție de artă plastică, ce a prezentat lucrările artiștilor contemporani aparținând minorităților naționale, proiectii de film care abordează tema dialogului intercultural precum și 2 workshop-uri derulate de Asociația Lume Bună din București. Fiecare zi de festival s-a încheiat cu un concert susținut de formații și artiști români.

“Mă bucur că am ocazia să fiu și în acest an prezentatoarea acestui eveniment de anvergură. ProEtnica reunește mai mult de 600 de reprezentanți ai celor 20 de minorități naționale din România și le oferă o oportunitate de a împărtăși obiceiurile lor și de a se se angaja activ în dialogul intercultural, prin diferite canale și cu mijloace diferite de expresie, cum ar fi: artă tradițională, artă contemporană, cercetare științifică și mese rotunde”, a declarat Teodora Drăgoi Pop. Festivalul va fi reflectat de TVR într-o ediție specială a emisiunii “Conviețuiri” pe data de 23 august, de la ora 15.00.

Teodora Drăgoi Pop, care are o experiență în televiziune de 10 ani, a devenit colaborator al Televiziunii Române încă din anii studenției. Prezența ei carismatică și profesionalismul  au ajutat-o să facă rapid remarcată.  În această vară, vedeta prezintă emisiunea “Conviețuri” la TVR 1 și edițiile speciale ale a esteia, dar și emisiunea “Popasuri folclorice” la TVR 3. În trecut, Teodora a realizat emisiuni medicale la TVH.

Leave a Reply