Scutul Monini pentru apărarea organismului

Ritmul intens în care trăim, timpul din ce în ce mai scurt alocat activitaților benefice, desfășurate în aer liber, lipsa somnului, intoxicarea cu diverse substanțe, ascunse în alimente pe care le considerăm stimulente, sunt factori care influențează starea de sănătate prin slăbirea sistemului imunitar.

Exercițiile fizice constante, starea psihică bună și alimentația variată și sănătoasă sunt cei trei factori care asigură un sistem imunitar puternic. El oferă organismului capacitatea de a lupta cu factorii de mediu ce îl agresează: bacterii patogene, microbi și virusuri. S-a dovedit de-a lungul timpului că o nutriție axată pe alimente de proastă calitate implică un risc crescut de infecții, întârzie vindecarea sau mărește perioada de convalescență și refacere după o boală și, de asemenea, crește sensibilitatea la complicațiile ori disfuncțiile sistemului imunitar.
Dieta echilibrată și sănătoasă, bazată pe legume, fructe și proteine de bună calitate, este o soluție pentru întărirea sistemului imunitar.
Acizii grași esențiali, precum cei ce pot fi asimilați din peștele de apă dulce sau acizii grași monosaturați, așa cum sunt cei din uleiul de masline, stimulează funcționarea sănătoasă a celulelor gastro-intestinale. 
Uleiul de măsline este un „suc” natural care păstrează intacte aroma, gustul, vitaminele şi proprietăţile fructelor măslinului. El este, de altfel, singurul ulei vegetal care poate fi consumat imediat după stoarcerea fructelor. Beneficiile cele mai importante, pe care le are uleiul de măsline, vin din faptul că acesta este bogat în acizi graşi monosaturaţi şi antioxidanţi.


Monini oferă o gamă largă de uleiuri de măsline extravirgine, produsele de bază fiind Monini Classico, Monini Delicato și Monini GranFruttato.
Monini Classico este uleiul de măsline extra virgin renumit pentru aroma sa consecventă. Este recomandat pentru o mare varietate de utilizări în care completează – cu adevărat și pentru orice gust gourmet – orice fel de mâncare, indiferent dacă se folosește în sosuri, salate, fripturi ori garnituri.
Monini Delicato cu aroma sa fină și suavă este alternativa recomandată de specialiștii în gastronomie celor care nu sunt obișnuiti cu gustul uleiului de măsline extra virgin. În bucătărie este un ideal și versatil dressing, fiind utilizat la legume fierte și crude, sosuri, supe, fripturi și salate.
Monini GranFruttato. Gustul său distinct, picant, bogat se datorează conținutului ridicat de polifenoli și antioxidanți, cărora medicina modernă le atribuie un rol fundamental în apărarea organismului împotriva îmbătrânirii celulelor. Este recomandat să se utilizeze în stare proaspătă pe bruschettas, salate ori legume fierte.

Așadar, un pahar cu Monini, vă rog! 

Leave a Reply