Savoare și exotism din Mauritius

Prima bucurie a dimineții, ceașca de cafea, poate fi mai savuroasă dacă îi adaugi un strop de dulceață și aromă, cu zahărul brun Sik & Kann. Și te poți lăsa purtată de imaginație pe insula de unde provine acest zahăr, Mauritius.

Ziua poate începe mai plăcut dacă adaugi cafelei tale preferate un strop de zahăr brun Sik & Kann, sau dacă alături o prăjitură făcută în casă cu același delicios zahăr. 
Zahărul Sik & Kann Brun de Mauritius, cu o culoare specifică, brună şi cu o aromă intensă, este un produs natural provenit din plantațiile de trestie de zahăr, cultivate de sute de ani în Mauritius, paradisiaca insulă din Oceanul Indian.

Procesul simplu de obținere a zahărului brun, bazat pe extragerea sevei dulci din tulpinile de trestie prin metode tradiționale, permite păstrarea întregii arome naturale bogate. Aduce savoare fursecurilor sau blaturilor care încorporează fructe, cum ar fi cel cu morcovi. Poate înlocui cu succes zahărul alb, sau măcar parțial în cazul anumitor rețete de dulciuri.

Este o alegere mai sănătoasă, în special atunci când este adăugat în ceai sau cafea, întrucât există două categorii importante de zahăr: pe de-o parte cel mai comercializat și răspândit în întreaga lume, zahărul alb rafinat, care conține numai zaharuri (glucoză și fructoză), toate celelalte substanțe fiind înlăturate prin procedee chimice de rafinare. Și, pe ce altă parte, zahărul brut, nerafinat, care, pe lângă zaharoză, păstrează și urme din alte substanțe naturale hrănitoare, provenite direct din planta de extracție. Zahărul brut are o culoare maronie, de unde și denumirea sa de zahăr brun.


Zahărul Sik & Kann Brun de Mauritius se obține prin extragerea, filtrarea și cristalizarea siropului natural din trestie de zahar cultivată în mod tradițional în Mauritius, fără rafinare. Este important de reținut că în timpul procesării nu se adaugă niciun fel de conservanți.

Mauritius, insula de zahăr, vanilie și rom, insula culorilor, a bucuriei, a plajelor exotice și a apelor incredibil de limpezi și albastre, este patria zahărului brun Sik & Kann. Cultura tradițională a trestiei de zahăr rămâne dominantă și reprezintă deja simbolul superbei insule. Nimic nu ne poate opri să visăm la aceasta în timp ce sorbim cafeaua sau preparăm prăjituri pentru cei dragi! 

Leave a Reply