Ținutele neoetnice, vedetele verii

Revenite în trend de vreo două sezoane, deși practic nu au ieșit niciodată din modă, ținutele neoetnice sunt un must-have al sezonului. De la marii designeri de haute couture, la retailerii de talie mondială de prêt-à-porter, au inclus în colecțiile lor o linie vestimentară de inspirație neoetnică. Recent, IIANA, cunoscutul brand de ii tradiționale și neoetnice a lansat o astfel de colecție, inspirată din portul tradițional românesc.

“Sunt piese versatile ce pot fi ușor adaptate ținutelor de zi cu zi. În același timp, fiecare produs spune o poveste ce ne amintește de vremurile de odinioară în care feminitatea era atât de prețuită. E important să fiți îndrăznețe și să adaptați piesele etnice cu altele sport, elegante sau casual pentru a obține o ținută unică. Noi ne bucurăm dacă reușim ca odată cu cu fiecare piesă vestimentară creată să ajungem la sufletele voastre”, a declarat Alina Isakovic, managerul IIANA.

Câteva dintre piesele prezentate atrag atenția prin versatilitate, țesătură sau prin reinterpretarea modelului tradițional:
Fustele Boemian și Boho – Folk, ambele cu motive etnice și volane ample, sunt piese spectaculoase, ce pot fi purtate atât vara cu sandale, cât și toamna cu bocanci, tricou și jachetă din denim. 

O altă piesă de rezistență în garderoba unei femei este fusta lungă din pânză de bumbac perfectă pentru zilele însorite. Disponibilă atît pe alb cât și pe roșu, fusta are o croială lejeră ce avantajează toate tipurile de siluete. 

Și o piesă deosebită, ce o poate scoate din anonimat pe purtătoarea sa, fusta midi cu fota integrată din stofă, fotă din material etnic, țesut la război.  Este o piesă modernă, practică și ușor de asortat cu o cămasă sau cu ie. 

Leave a Reply