Lacium restaurează echilibrul microflorei intestinale

La nivel superficial, fiecare dintre noi știe că digestia se bazează pe bacteriile aflate în intestinele noastre și că echilibrul acestora determină starea noastră de sănătate. Dar bacteriile bune sunt diferite, iar numărul  acestora este foarte important. Un produs extrem de eficient în echilibrarea microflorei intestinale este Lacium, care este disponibil în două forme, Lacium 50 miliarde de UFC (unități formatoare de colonii) și Lacium Junior cu 25 de miliarde UFC.

Corpul uman este format din 10 trilioane de celule, însă în intestine există 100 de trilioane de celule bacteriene. Acestea formează ceea ce numim microflora intestinală, iar toate aceste organisme microscopice sau asa-zisele bacterii bune au roluri foarte importante pentru sănătatea organismului nostru. Ele ajută la producția de enzime necesare digestiei, stimulează producția de anticorpi, protejează țesuturile epiteliale intestinale de acțiunea unor bacterii dăunătoare și au un rol în sinteza vitaminelor ca B3, B12 și K.

Atunci când bacteriile dăunătoare le depășesc numeric pe cele bune organismul nostru are de suferit – diaree, constipație, balonare și alte probleme digestive, dar și o scădere a imunității. În această situație, se recomandă folosirea de produse cu conținut de culturi vii de bacterii asa-zise „bune”. Aceste preparate, care sunt numite și probiotice, sunt necesare nu doar când sunt luate odată cu antibioticele, ele îi ajută și pe cei care au probleme digestive. Microflora intestinală poate fi în dezechilibru din diferite cauze, ceea ce ne creează probleme digestive, dar există o soluție – probioticele.

Acum există în farmacii o gamă largă de produse cu un număr de bacterii bune pornind de la 100 milioane, până chiar la un număr de 50 – 100 de miliarde. Pentru aceste preparate, numărul cât mai mare de bacterii bune și de tulpini conținute de o singură capsulă este exact ceea ce căutăm. În plus, ar trebui să conțină bacterii din clasa Lactobacillus – benefice pentru intestinul subțire, și din clasa Bifidobacterium – benefice pentru intestinul gros, și să conțină doza zilnică necesară într-o singură capsulă pentru a fi usor de utilizat. În trecut, aceste produse trebuiau întotdeauna depozitate la frigider pentru ca bacteriile benefice să nu moară. Acum, unele produse pot fi păstrate la temperatura camerei. Aceste informații trebuie menționate pe ambalaj.

Important în alegerea unui produs pentru echilibrarea microflorei intestinale e numărul de bacterii ”bune” pe care le conține. Pentru îmbunătățirea sănătății intestinului subțire, alege un produs care conține un număr mare de tulpini Lactobacillus. Iar pentru sănătatea intestinului gros, alege unul care conține un număr mare de tulpini Bifidobacterium. Lacium le conține pe amândouă într-un număr foarte mare, plus inulină, pentru a fi extrem de eficient în tratarea dezechilibrelor intestinale.
O singură capsulă Lacium cu eliberare prelungită, pentru a rezista la aciditatea gastrică, ajută la refacerea echilibrului dintre bacteriile ”bune” și bacteriile ”rele” din intestine.

Cu un număr foarte mare de bacterii benefice pentru intestinul gros și subțire (50 de miliarde de UFC), Lacium are rolul de contracara dezechilibrele tractului intestinal, mai ales în tratamentul cu antibiotice.

Lacium este disponibil în două forme: Lacium 50 miliarde de UFC (unități formatoare de colonii) și Lacium Junior cu 25 de miliarde UFC.

Leave a Reply