Toamna se numără conservele

Există câteva ingrediente fără de care o cămară, oricât de modestă, este de neconceput. Printre acestea, conservele din pește de calitate, în special  cele din ton. Pentru că oricât de frugal ai alege să mănânci, conservele de ton adaugă savoare, consistență și o multitudine de beneficii pentru sănătate, preparatelor preferate.

Perioada aceasta, în care în termometre și pe asfalt este încă vară, dar prin cămări începe să semene a toamnă, îmi este cea mai dragă, pentru că este cea mai ofertantă, inclusiv din punct de vedere gastronomic. Începe abundența de legume și fructe, dar este suficient de cald să nu te îndemni prea tare cu gătitul. Cu prepararea termică, vreau să spun. 

Iar celor ce preferă să combine tot felul de legume și verdețuri, sub forma unor abundente salate, le sunt la îndemână conservele din pește, în special cele de ton.
Pentru că le oferă consistență, păstrând în același timp caracteristicile unei salate sănătoase, iar tonul reprezintă o importantă sursă de acizi grași Omega-3 (benefici pentru sistemul cardiovascular, care totodată protejează plămânii împotriva astmului, creierul împotriva bolii Alzheimer și declinului cognitiv și articulațiile împotriva artritei). De asemenea, tonul este și o importantă sursă de vitamine din grupul B și de acid folic. Dar nu există salată desăvârșită, fără savoarea uleiului de măsline.

 

Când un ulei de măsline de calitate întâlnește bucățile de ton… de același rang cu el, acestea devin fine, moi și suculente, iar rezultatul întâlnirii lor, în conservele Eva, este scandalos de delicios.

Conservele de ton Eva, produse ale brandului alimentar Podravka, numărul 1 din regiunea Adriatică, sunt preparate din cele mai bune părți ale peștelui, fiind bogate în proteine valoroase ce conțin aminoacizi și minerale esențiale. Conservele Eva de ton în suc propriu sunt cele mai potrivite pentru cei care vor să mănânce echilibrat, la un nivel caloric scăzut. Bucățile suculente de ton, de culoare crem, sunt preparate fără ulei suplimentar, în așa numita saramură – sau apă salină – ce se toarnă peste ton pentru a-i păstra gustul delicios și natural. Având un conținut mic de grăsimi, acest produs este preferatul consumatorilor care caută alimente ușoare, dar nutritive.

Cei care sunt mai indulgenți și preferă tonul conservat în ulei vegetal se pot bucura de gustul lui onctuos. Conservele Eva de ton în ulei vegetal conțin bucăți de pește de calitate superioară, tăiate manual și trecute printr-o minimă prelucrare, putând fi savurate atât în salate, cât și în pachețelul de școală de către copii.

Iar dacă doriți o gustare sănătoasă și dietetică, un aperitiv plin de savoare,  răspunsul este pateul de ton Eva, fin și foarte tartinabil, aromatizat cu condimente atent selecționate.  Doar imaginează-ți o felie de baghetă crocantă, pe care stă tolănit lejer pateul de ton Eva, alături de un buchet de bastonașe de ardei gras și castravete proaspăt.. Este că perioada aceasta este extrem de frumoasă și ofertantă? Da, și gastronomic! 

 

Leave a Reply