La conserve, cum se știe, Eva este bogăție!

În plină explozie a achiziției și implicit  a consumului de conserve, aș vrea să vă fac cunoștință cu una dintre preferatele mele – EVA salată de Ton cu Quinoa roșie. Are gustul minunat al tonului și bogăția de minerale prezente în quinoa roșie. 

La acest lucru s-au gândit și cei de la Podravka atunci când au pus tonul și quinoa roșie în acelasi preparat. Dacă n-ați gustat încă EVA salată de Ton cu Quinoa roșie, ar trebui să o faceți cât mai curând. Și nu numai de dragul tonului și pentru valoarea lui nutritivă. Quinoa  nu este deloc mai prejos, doar că nu este încă atât de populară și de cunoscută pe cât merită. Arată ca o cereală fără să fie o cereală, ceea ce înseamnă că nu îngreunează digestia. Și că o pot consuma fără griji cei care suferă de intoleranță la gluten. Apoi este foarte bogată în lisină, un aminoacid vital creșterii și reparării țesuturilor. Este de asemenea bogată în calciu, fosfor, potasiu, mangan, cupru, fier și zinc, mai bogată decât este grâul, porumbul ori secara.

Quinoa mai conține proteine complete și câteva elemente care o fac de-a dreptul surprinzătoare: magneziu (ajută la relaxarea mușchilor și a vaselor de sânge) și fibre (contribuie la detoxifierea organismului fără a afecta tractul digestiv). Și ar trebui să știm inclusiv faptul că acționează ca un prebiotic care hrănește microflora intestinală.
Incredibila quinoa este o sursă de energie pentru organism, acest lucru datorându-se conținutului de riboflavină care ajută și circulația sângelui în organism, dar totodată și metabolismul. Cercetări minuțioase au demonstrat că quinoa contribuie la absorbția colesterolului, având proprietăți anticanceroase și antiinflamatorii. Tot datorită ei, funcționarea întregului sistem cardiovascular este îmbunătățită, ceea ce înseamnă că riscul apariției unor afecțiuni cardiovasculare este considerabil redus.
Așadar, dacă punem laolaltă beneficiile tonului cu cele pe care le are quinoa roșie, despre combinația dintre cele două ingrediente se poate spune că depășește cu mult așteptările pe care le avem de la o salată. Și că EVA salată de Ton cu Quinoa roșie este nu doar un preparat gustos, hrănitor și ușor de digerat, o masă rapidă și practică din ingrediente naturale de cea mai bună calitate, ci mai degrabă o veritabilă porție de sănătate. Extrem de binevenită, în orice situație! 

Leave a Reply