Sugestii pentru mese bogate, de Eva furnizate

Toamna aceasta s-a dovedit a fi foarte blândă, cu temperaturi ridicate, și generoasă cu aromele și culorile. Astfel ne putem prelungi picnicurile în natură sau doar mesele servite în grădină, alternând roadele bogate cu salatele și pateul de ton de la Eva. Care Eva? Cea de la Podravka, știți voi! 

 

Dacă vrei să-ți impresionezi prietenii la un picnic pentru care nu ai avut răfazul să te pregătești, iată aici o idee: rulade cu EVA Pateu de Ton. Va trebui doar să pregătești, acasă, câteva lipii. Pentru asta ai nevoie de 500 g de făină, 350 ml de apă călduță, trei linguri de ulei de măsline, o linguriță de zahăr și una de sare, un plic de drojdie uscată.

Făina se amestecă împreună cu sarea, se face în mijloc o gropiță și în ea se pun zahărul, drojdia și 100 ml de apă. Se va forma o maia care se lasă să crească circa cinci minute. Se adaugă apoi restul de apă și uleiul de măsline puțin câte puțin, frământând până se obține un aluat elastic. Aluatul obținut se mută într-un alt vas, uns în prealabil cu ulei, se acoperă cu un șervet curat și se lasă la crescut, la loc căldut, circa o oră.

După ce a crescut, aluatul se mai frământă puțin, se rup bucăți și se formează bile, iar bilele de aluat sunt întinse cu sucitorul pentru a obține lipii cu formă rotundă. Se coc în tigaia unsă cu un șervețel pe care ai picurat câțiva stropi de ulei.

Pe aceste lipii se întinde pateul de ton, se rulează și se taie apoi bucăți de cam două degete, pe care le prindem cu scobitori ca să nu se desfacă. 

Bine, nu ai timp nici pentru pregatirea lipiilor, dar  ai vrea să-ți oferi o mică tratație. Atunci poți alege dintr-o varietate de sortimente care de care mai interesant. EVA Salată de  Ton cu Quinoa roșie conține bucăți de ton de înaltă calitate și quinoa, această pseudo-cereală înrudită cu sfecla și spanacul, care pe lângă faptul că este foarte hrănitoare, este și ușor digerabilă. Sau poate îți place combinația de pește și orez… În acest caz vei putea alege EVA Salată de Ton cu Orez sălbatic, pe care o vei putea savura cu ochii închiși de plăcere, până la ultimul bob. Ce masă mai rapidă și mai practică, mai plină de nutrienți, ți-ai putea oferi?

Sau poate că a venit momentul să încerci cous-cous, dar fără să faci mari eforturi pentru a-l pregăti, pentru că ai descoperit EVA Salată de Ton cu Cous Cous. Făcând parte din familia pastelor făinoase dar având aspectul unui bob, cous-cous are calitatea de a absorbi aromele ingredientelor alături de care se află. În acest caz, de ton. Astfel, împreună, unul ca sursă de proteine și celălalt de acizi grași Omega-3, îți vor potoli foamea demonstrându-ți că te poți sătura și numai cu o salată.

Acum că am dezvăluit câteva trucuri, să reținem esențialul: ne putem baza pe varietatea de conserve Eva, dar nu ttebuie să uităm sa consumăm mereu și fructe și legume proaspete. 

 

 

Leave a Reply