Castrol ON – o nouă gamă de lichide pentru autovehiculele electrice

Castrol a anunțat recent lansarea Castrol ON, noua marcă pentru gama sa de lichide avansate pentru autovehicule electrice. Gama include lichide de transmisie, lichide de răcire și lubrifianți pentru autovehicule electrice.

Primele autovehicule electrice au apărut la sfârșitul secolului al XIX-lea iar la începutul celui trecut ele le depășeau ca număr pe cele consumatoare de combustibil sau pe aburi. Prețul reprezenta, ca și în prezent, una din principalele probleme, motiv ca după primul război mondial interesul pentru autevehiculele electrice să scadă semnificativ.

Criza petrolului din 1973 a scumpit benzina semnificativ și a stimulat căutarea de alternative la alimentarea cu combustibili. În ultimul deceniu al secolului XX au fost dezvoltate autevehiculele hibrid, care au fost primite cu entuziasm de ecologiști iar în ultimii ani toți marii producători își îndreaptă atenția către acest domeniu. Se apreciază că 80% din totalul autovehiculelor din anul 2050 va fi electric.

Motiv pentru Castrol, una dintre companiile cele mai interesate de tehnologie, să lanseze de curând marca Castrol ON, care include lichide de transmisie, de răcire și lubrifianți pentru autovehicule electrice.

Noua gamă va permite atingerea celor trei puncte cheie necesare pentru adoptarea la scară largă a autovehiculelor electrice: un timp de încărcare de 31 de minute; o autonomie de 469 kilometri; un preț de pornire de 36.000 USD.

Lichidele de transmisie ajută la extinderea duratei de viață a sistemului de transmisie și permit autovehiculelor electrice să parcurgă o distanță mai mare cu o singură încărcare. Lichidele de răcire ajută la menținerea unei temperaturi scăzute a bateriilor, chiar și în condiții extreme, și le permit să tolereze încărcarea ultra-rapidă (> 150 kW), minimizând vârfurile de temperatură, simultan sporind eficiența componentelor și reducând greutatea componentelor. Lubrifianții joacă un rol esențial în menținerea eficienței optime și extinderea duratei de viață a componentelor.

Pe lângă o gamă avansată de lichide destinate autovehiculelor electrice pentru aplicații de primă umplere, Castrol a dezvoltat un produs destinat service-urilor – lichidul de transmisie pentru autovehicule electrice Castrol ON E1 – care este utilizat în China, începând cu acest an.

Castrol ON a fost dezvoltat în strânsă colaborare cu partenerii din industrie, inclusiv echipa de Formula E Jaguar Racing, care permite ca tehnologiile lichidelor pentru autovehicule electronice să fie testate la limită pe pistă, înainte de a ajunge pe șosea.

Mandhir Singh, vicepreședinte senior al companiei Castrol a afirmat: „Tehnologia inovatoare și inovația produselor au fost în centrul atenției Castrol de peste un secol. Căutăm permanent să creăm produse mai bune și mai relevante pentru a satisface nevoile dinamice și în continuă schimbare ale clienților noștri”.

Leave a Reply