Talia subțire cu Monini se ține!

Atunci când nu vorbesc despre copii sau job (depinde de priorități), femeile discută, cu siguranță, despre siluetă, diete și alimente minune. Nu despre acestea este vorba în rândurile de mai jos, ci despre câteva ingrediente sănătoase, care contribuie la starea de bine a organismului, cu consecințe faste asupra siluetei. 

Să vorbim despre vinegretă. Da, știu ca e mult mai simplu să cumperi un dressing pentru salată gata preparat, dar este suficient doar să ne gândim câte ingrediente și câți aditivi și stabilizatori ar putea conține un astfel de produs, dacă nu este ales cu grijă.

Vinegreta este un termen provenit din limba franceză (“vinaigrette”, diminutiv de la “vinaigre” care înseamnă “oţet”), fiind denumirea pentru emulsia de ulei şi un ingredient acid, adesea aromatizată cu verdeţuri, mirodenii sau condimente, folosită în mod curent ca sos rece pentru salată (dressing), ca marinadă sau ca sos rece, în special pentru preparate din legume (anghinare, sparanghel, praz) oripentru carne albă cu gust mai delicat (peşte, fructe de mare, pui, curcan). Componentele principale, care nu lipsesc din nicio variantă de vinegretă, sunt ingredientele acide (oţet, suc de citrice etc.) şi uleiul. La acestea se adaugă, foarte des, sare, mirodenii, condimente, ierburi aromate, uneori alcoolsau alte ingrediente.

Uleiul este extrem de important într-o vinegretă, deoarece echilibrează componenta acidă. De asemenea, dă consistenţă şi onctuozitate unei vinegrete. În general, uleiul cel mai folosit este cel de măsline. Atât la salate, cât şi în cazul marinadelor, alegerea corectă a uleiului este extrem de importantă.

Oţeturile şi sucul de citrice se folosesc în combinaţie cu uleiurile pentru a crea vinegrete. Gustul loracrişor, aduce un contrast răcoritor şi proaspăt la onctuozitatea uleiului. Oţetul balsamic este un oţetde mare calitate, care poate avea un aport important la prepararea unei vinegrete. Există nenumăratetipuri de oţet, de la cele cu gust blând, până la cele cu gust puternic, de la cele de culoare foartedeschisă, până la cele de culoare brună, de la cele cu aciditate puternică, până la cele dulci-acrişoare.Fiecare dintre ele schimbă complet caracteristicile unei vinegrete.

Monini îți propune  uleiul de măsline extra virgin Monini pentru asezonarea salatelor preferate. Tu poți alege dintre variantele propuse sau le poți încerca pe toate, desemnându-ți, apoi, preferata:

Monini Classico este uleiul de măsline extra ­virgin renumit pentru aroma sa consecventă.  

Monini Delicato, cu aroma sa fină și suavă, este varianta alternativă recomandată de specialiștii în gastronomie celor care nu sunt obișnuiți cu gustul pronunțat al uleiului de măslineextra virgin. În bucatarie este un ideal si versatil ingredient pentru dress­ing-uri.

Monini GranFruttato – Gustul distinct, picant se datorează conținutului bogat de polifenoli și anti­oxidanti cărora medicina modernă le atribuie un rol fundamental în apărareaorganismului împotriva îmbătrânirii celulelor.

Monini Oțet și Glaze (crema cu oțet balsamic de Modena) – Monini a selectat o gamă de produse premium cu gust superior și parfumuri deosebite. Oțeturile și dressingurile sunt obținute după tradiții străvechi. Procesele de producție sunt toate naturale și concepute pentru a îmbunătăți toate proprietățile lor particulare. 

Calitatea deosebită a produselor Monini este dată de materiile prime super speciale care lerecomanda ca dressing-uri pentru salate, carne și pește în combinație cu uleiul de măsline extravirgin.

Alegeți un produs, care credeți că vă atrage cel mai mult. Încercați-l în rețeta voastră preferată. Apoi nu veți mai putea renunța la el, vă asigur! 

Leave a Reply