Supele și ciorbele din ianuarie

Odată trecut festinul culinar al Sărbătorilor este vremea să „dregem busuiocul” și să alegem mâncăruri mai ușoare, precum ciorbele sau supele. Dacă nu aveți inspirație, cei de la Podravka vă vin în întâmpinare cu o întreagă paletă de adaosuri potrivite pentru a da gust capodoperelor voastre    gastronomice.

Gospodine (sau gospodini) adică doamne (sau domni) în limba slavă, trebuie să știți că ciorbele cu multe legume, cu sau fără carne, pot fi drese cu cu Vegeta Borș Original sau, după preferințe, Vegeta Borș cu Legume, Vegeta Borș cu Verdețuri sau Vegeta Borș cu Smântână.

Borșul de la Vegeta are ca ingredient principal tărâțele de grâu, care conțin vitamine din grupul B, betacaroten, minerale, aminoacizi esențiali și carbohidrați. Este suficientă o linguriță (3 g) de Vegeta Borș la un litru de lichid, adăugată atunci când ciorba este aproape gata, pentru ca gustul ei să se transforme, să devină acrișor și să fie o încântare pentru papilele gustative.

Pentru o ciorbă de găină este nevoie fie de pulpele, aripile și spatele păsării, fie de Vegeta Gust de Găină, doi morcovi, două rădăcini de păstârnac, o rădăcină de pătrunjel, o jumătate de țelină, o ceapă, un ardei gras, doi cartofi, o cutie de roșii cuburi (sau 3-4 roșii proaspete), suc de roșii, Vegeta Borș Original, o legătură de leuștean și una de pătrunjel verde.

Vegeta Gust de Găină poate îmbogăți savoarea cărnii sau o poate înlocui. Este o bază pentru mâncare care îmbină cu delicatețe prospețimea cărnii de găină cu amestecul unic de legume și condimente.

Vegeta Gust de Găină va da savoare și originalitate ciorbei, dar și supelor, tocănițelor, fripturilor, mâncărurilor din legume, sosurilor – pe scurt, tuturor felurilor de mâncare.

Întorcându-ne la ciorba de găină, vom începe prin a pune pulpele, aripile și spatele de găină într-o oală de 4 litri pe care le vom da într-un fiert pentru 5 minute. Apoi, se aruncă apa și se pune carnea din nou la fiert, la foc mic, pentru o oră, până se înmoaie. Se curăță și se toacă ceapa, morcovii, păstârnacul, pătrunjelul, țelina și ardeiul și se pun la fiert, peste carne. Când carnea și legumele sunt aproape fierte, se adaugă cartofii tăiați cubulețe, Vegeta Gust de Găină și după câteva clocote și roșiile cuburi, și sucul de roșii. Se mai lasă să fiarbă 10 minute, se adaugă Vegeta Borș Original, se stinge focul și se adaugă pătrunjelul și leușteanul tocate. Se poate servi cu smântână. 

Leave a Reply