O porție de sardine, o porție de bine

Printre produsele preferate de către doamnele preocupate de greutatea lor dar și de domnii care doresc ceva picant și ușor de consumat, sunt conservele de sardine. Acest pește sănătos și hrănitor are avantajul de a nu conține toxine, datorită dimensiunilor reduse, de maxim 25 cm lungime. El are 1.950 mg de omega 3 la 80 de grame de carne, mai mult decât o porţie de somon sau ton.

Sardinele sunt apreciate și consumate de către persoanele care au grijă față de nivelul de colesterol din sânge, față de tensiunea arterială, de sistemul cardiovascular și de cel nervos. Totodată sunt o excelentă sursă de antioxidanţi, cu puţine calorii, motiv pentru care sunt recomandate în regimurile de slăbire.

Pe lângă proteine sardinele conţin şi vitamina B2 care ajută la metabolizarea grăsimilor, a carbohidraţilor şi proteinelor, favorizând buna funcţionare a sistemului digestiv. La rândul său, iodul, care se găseşte în cantitate mare, este un oligoelement esenţial pentru funcţionarea normală a glandei tiroide, implicit pentru arderea grăsimilor.

O conservă de sardine conţine calciu cât două pahare de lapte, motiv de a fi recomandat consumul de către femeilor aflate la menopauză datorită conţinutului bogat de calciu, fosfor, vitamina D care sunt benefice oaselor.

Preparate prin metode tradiționale, conservele EVA Sardine în ulei vegetal pot fi folosite în variate combinații culinare, găsindu-și locul alături de paste, salate sau pizza.

Pentru cei ce iubesc gustul mediteranean sunt recomandate sardinele pescuite din  Marea Adriatică și preparate cu ulei de măsline de calitate superioară, EVA Sardine în ulei de măsline

Rețeta pentru EVA Sardine în ulei vegetal cu lămâie aduce aminte de faptul că în urmă cu mai bine de 600 de ani din credința că dacă cineva s-ar fi înecat cu un os de pește, zeama de lămâie l-ar fi topit și omul ar fi scăpat nevătămat. Oricum, rămânem cu gustul îmbunătățit și pus în evidență de citrice.

EVA Sardine în sos tomat asigură un element important pentru sănătate – licopenul, prin conținutul său de roșii iar ardeiul iute din EVA Sardine în sos picant întărește organismul prin conținutul de vitamina C.

Nu uitați că sardinele sunt o sursă importantă de proteine, care furnizează aminoacizii esenţiali, dar și niacină (vitamina PP), esenţială pentru piele şi sistemul nervos.

Leave a Reply